Irak'ta Sadr çağrı yaptı, sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Şii lider Mukteda el Sadr, çatışan destekçilerinden 1 saat içinde evlerine dönmelerini istedi. Sadr'ın çağrısının ardından sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ta siyasetten tamamen çekildiğini açıklayan Sadr Hareketi lideri Mukteda el Sadr, ülkede dünden bu yana yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, sokakta çatışan destekçilerinden 1 saat içinde evlerine dönmelerini istedi. Şii lider Sadr, düzenlediği basın toplantısında, Irak'ın "yolsuzluklar ve şiddete" sahne olduğunu ifade etti. Sadr, "Yaşanan çatışmalardan dolayı Irak halkından özür diliyorum. Bu devrim barışçıl olmaktan çıktığı için devrim değildir ve buna devrim diyemem. Batsın böyle bir devrim" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

AA'nın aktardığına göre Sadr, Başbakan Mustafa Kazımi ile Irak güçleri ve Haşdi Şabi unsurlarına da teşekkür etti. Sadr'ın çağrısı sonrası ülkedeki sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı.

Sadr yanlısı yüzlerce kişi dün başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge'de Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet Sarayı'nı basmıştı. Ülkenin güneyinde de sokakları dolduran Sadr destekçileri eylemlere başlarken, ülke genelinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Etiketler Irak Sadr bağdat