İntihar eden avukat Aysan'ın arkadaşları: Hepimize acı bir ders oldu

İzmir'de intihar eden avukat Aysan'ın arkadaşları, “Hepimize şunu hatırlattı; memleket derdi, dünya derdi bitmez. Tamam ama insani ilişkilerimiz yeterli düzeyde mi?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - İzmir'de 30 yaşındaki genç avukat Yasin Aysan intihar etti. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Aysan'ın bir süre çeşitli hukuk bürolarında çalıştıktan sonra 2021 yılında Aysan Hukuk Bürosu'nu kurduğu öğrenildi. İntihar nedeni halen araştırılırken, Aysan son dört yılda çeşitli nedenlerle yaşamına son veren 22'inci avukat oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi ve aynı zamanda iyi bir Göztepe taraftarı olduğu öğrenilen Aysan'ın vefatını üzüntüyle karşılayan tribünlerden ve adliye koridorlarından arkadaşları açıklamalarda bulundu. 

Avukat arkadaşı Aytekin Aktaş, Aysan'ı aynı zamanda TİP üyesi olarak da tanıdığını belirterek, “Bize yansıttığı bir sıkıntısı yoktu. Öyle bir durum olsaydı bir şekilde elimizden ne gelirse müdahale ederdik. Ekonomik sıkıntısı olduğu yönünde bir veri yok elimizde. Yasin aynı zamanda taraftar gruplarındaydı. GözGöz TV'nin üyesiydi. Pek çok sivil toplum kuruluşunun da içinde olan bir arkadaşımızdı. Spor severdi. Aynı zamanda doğayı da severdi. Dışarıdan gözüken hayat dolu biriydi. Böyle bir intiharı beklemiyorduk” dedi.

'HEPİMİZE ACI BİR DERS OLDU'

Meslektaşları olarak Aysan'ın vefatından derin üzüntü duyduklarını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti: “Hepimiz için üzücü, şaşırtıcı olduğu gibi aynı zamanda hepimize de çok acı bir ders oldu. Hayat içerisinde güncel dertler, politik işler, mekanik gündemler üzerinden iletişim kuruluyor. Hepimize şunu hatırlattı; memleket derdi, dünya derdi bitmez. Yapılacak çok şey var. Tamam ama insani ilişkilerimiz yeterli düzeyde mi? Bunu acı bir şekilde hatırlamış olduk. En yakınımızdakinin insani olarak, duygusal olarak nasıl olduğunu unutmamamız gerekiyor. Hepimiz çok üzgünüz.”

'GÖZTEPE TRİBÜNLERİ ONU UNUTMAYACAK'

Aysan'ın Göztepe tribünlerinden arkadaşları ise Aysan'ın herkesin hayatında çok güzel izler bıraktığını ifade etti. Aysan'ı anıları ile hatırlayacaklarını ifade eden tribün arkadaşları, "İyi bir Göztepeliydi, deplasmanlarda hep bizimleydi. Göztepeliler tarafından çok sevilirdi. Beyefendi bir kişiliği vardı. Hepimizin hayatına dokunmuş, hepimizle güzel anılar bırakmış biri. Onu o güzel hatıralarla hatırlayacağız. Üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun. Göztepe tribünleri onu unutmayacak" dedi.

TBB'YE BAŞVURU: 'BİR ÇALIŞMA MASASI OLUŞTURULMALI'

Aysan'ın intiharı ile ilgili meslek örgütlerinden de açıklamalar yapıldı.

Avukat Hakları Grubu İzmir, Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) başvurdu. Son iki yıldır artan avukat intiharlarının nedenlerinin araştırılması istenen başvuruda, artık avukatlar olarak 'intiharlara sadece üzülmekle kalmak istemedikleri' vurgulandı. Başvuruda, “İntiharların gerçek nedenlerini şeffaf bir şekilde tespit edebilmek, bu intiharların tekrarlanmasının nasıl önüne geçilebileceği noktasında etkili ve verimli tespitlerde bulunmak, bu tespit ve değerlendirmeleri Adalet Bakanlığı başta olmak üzere muhataplarına ulaştırabilmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak adına TBB bünyesinde bir çalışma masası oluşturulmasını, bu çalışma masasına alanında uzman psikolog ve psikiyatristlerin de davet edilmesini, intihar eden meslektaşlarımızın soruşturma dosyalarını da takip ederek ve inceleyerek araştırma çalışmaları yapılmasını ve hassasiyetlerimize kulak verilmesini saygılarımızla talep ederiz” denildi.

Etiketler Yasin Aysan avukat