İnşaat sırasında yan binanın temeli göçtü

Temel kazısı inşaatın yanındaki binaya zarar verdi. Temeli göçen bina tahliye edilerek mühürlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de bir inşaatın temel kazısı sırasında bitişiğindeki binanın temelinde göçme meydana geldi. 2 aile tahliye edildi.

Bornova ilçesi Kızılay Mahallesi'nde gerçekleşen olayda bir firma inşaat için iki gün önce temel kazısı başlattı. Sevgi Gül'e ait bitişik 2 katlı binanın temelinde toprak kayması oluştu.

Bölgeye gelen ekipler, bitişik binanın temelinde güvenlik önlemleri almaya başladı. Devam eden çalışmalar esnasında binanın temelinde göçük meydana geldi.

Çalışanların uyarılarıyla bina sakinleri tahliye edildi. Polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeridiyle kapatırken, itfaiye ekipleri yaptıkları kontrollerin ardından binayı mühürledi.

Bina sahibi Sevgi Gül, evlerinin tahliye edilmesiyle mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Gül, "Burada 2 gündür bir müteahhit tarafından temel kazı çalışması yapılıyordu. Binamız 50 yaşında ve yığma olduğundan dikkatli çalışmaları için sürekli uyarıyorduk. Binanın bizim binaya sıfır yapılması gerektiğini belirterek bayağı yanaştılar. İki gündür yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz. Bugün sabah binamızın temelinde toprak kaymaya başlayınca aradık, çağırdık ve gelip temelde önlem aldılar. Akşam evimizin temeli göçtü ve kendimizi dışarı zor attık. Mağduruz ve zararımızın giderilmesini istiyoruz."(AA)

Etiketler İZMİR İNŞAAT