İngiltere'yi karıştıran fotoğraf: Johnson Noel partisinde

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın korona virüsü kısıtlamaları sırasında katıldığı belirtilen partilerden birinde çekilmiş bir fotoğrafı basına sızdırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Covid kısıtlamaları devam ederken Başbakanlık Konutu'nda düzenlendiği partiler nedeniyle istifa baskısı altında olan Başbakan Boris Johnson'ın başını ağrıtacak bir fotoğraf ortaya çıktı. Daily Mail gazetesine sızdırılan fotoğrafta, Johnson ülke halkına biraraya gelmenin yasak olduğu Aralık 2020'de bir Noel partisinde görülüyor.

Masada yarısı yenmiş patates cipsi ve açık bir şişe şampanya dururken, sağ tarafta kadraja giren bir kişinin kafasında Noel Baba şapkası, bir kişinin de boynunda yılbaşı süsü duruyor. Başbakanlık ofisi, bu partiye iddialar ilk ortaya atıldığında 'sanal bir quiz' düzenlendiğini savunmuştu.

Söz konusu tarihte, İngiltere'nin başkenti Londra'daki pandemi önlemleri çerçevesinde farklı evlerde yaşayanlar arasında buluşmak yasaktı. Hükümet, halka Noel için biraraya gelmeme çağrısında bulunmuştu.

 

Yeni fotoğraf, muhalefetin Johnson'a yönelik tepkisini alevlendirmiş durumda. İşçi Partili milletvekili Fabian Hamilton parlamentoda yaptığı konuşmada, "Bize hiçbir zaman yapılmadığını söylediği Noel partilerinden biri gibi görünüyor" dedi. Hamilton, bir seçmeninin aynı tarihlerde tümör tedavisi gördüğü hastanede ailesi tarafından ziyaret edilmesinin yasak olduğuna dikkat çekerek, 'başbakanın bu olayı soruşturma için polise yönlendirip yönlendirmeyeceğini' sordu.

Johnson ise söz konusu seçmenin hislerini anladığını ama söz konusu buluşmanın zaten polis tarafından soruşturulduğunu söyleyerek, Hamilton için "Tamamen hata yapıyor" demekle yetindi.

Johnson'ın eski danışmanı olup kendisine son dönemde sert eleştiriler yönelten Dominic Cummings ise daha fazla fotoğrafın ortaya çıkacağını savundu. Cummings, "Etrafta dolanan ve bundan çok daha iyi olan fotoğraflar var" dedi. 

İngiltere'de polis, Başbakanlık konutunda düzenlenen, üçüne Johnson'ın da katıldığı bilinen ve potansiyel olarak yasaları ihlal ettiği düşünülen 12 etkinliği soruşturuyor. Johnson, kendisinin katıldığı iddia edilen dördüncü bir etkinliğe gidip gitmediği konusunda açıklama yapmayı reddetmişti. Polise şu ana dek bu etkinliklerde çekilmiş 300'den fazla fotoğraf ve 500 sayfalık kanıt sunulmuş durumda. (DIŞ HABERLER)