İngiltere'nin efsane futbolcusu Bobby Charlton hayatını kaybetti

İngiltere ve Manchester United'ın efsane futbolcusu Bobby Charlton yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Milli Futbol Takımı formasıyla 1966 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan Manchester United'ın efsane futbolcularından Bobby Charlton, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Manchester United'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, tarihinin en büyük ve en sevilen oyuncularından biri olan Sir Bobby Charlton'un vefatının ardından yas tutuyor. Sir Bobby, sadece Manchester'da ya da Birleşik Krallık'ta değil, dünyanın her yerinde futbolun oynandığı her yerde milyonlar için bir kahramandı" ifadelerine yer verildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine Kasım 2020'de, Charlton'a demans teşhisi konulmuştu.

17 YIL MANCHESTER UNITED FORMASI GİYDİ

İngiliz efsanesi, Manchester United formasıyla 17 yıl boyunca 758 maça çıkarken 249 gol atma başarısı gösterdi ve kulübün tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Öte yandan Charlton, 1 Avrupa Kupası, 3 lig şampiyonluğu ve 1 FA Kupası kazandı.

Efsane futbolcu, yeşil sahalara veda ettikten sonra 39 yıl boyunca kulübe yönetici olarak hizmet etmeye devam etti.

Bobby Charlton, İngiltere Milli Takımı formasını ise 106 kez giyerken, 49 gol attı. Milli takım formasıyla da 1966 Dünya Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Charlton'ın ölümü sonrası, İngiltere'nin 1966 finalinde Batı Almanya'yı 4-2 mağlup ettiği maçta hat-trick yapan forvet Sir Geoff Hurst, şampiyon takımdan hâlâ hayatta kalan tek futbolcu oldu. (HABER MERKEZİ)