İngiltere'de ilk aşıyı 90 yaşındaki Margaret Keenan oldu

İngiltere'de Pfizer/BioNTech aşısı bugün öncelikli gruplara yapılmaya başlandı. İlk aşıyı, sıraya erkenden giren 90 yaşındaki Margaret Keenan'ın oldu. Keenan, "İsteyebileceğim en iyi erken doğum günü hediyesi buydu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pfizer/BioNTech aşısının onaylayan İngiltere'de aşılama başladı. İngiliz basını, ilk aşıyı 90 yaşındaki Margaret Keenan'ın olduğunu duyurdu.

DÜNYADA YAPTIRAN İLK KİŞİ

Keenan, Pfizer/BioNTech aşısını dünyada gönüllü denekler haricinde yaptıran ilk kişi oldu. Keenan'a ilk doz, Coventry bölgesindeki Üniversite Hastanesi'nde, yerel saatle 06.31'de, hemşire ise May Parsons tarafından enjekte edildi. Parsons ise basına yaptığı açıklamada, son aylarda sağlık çalışanları olarak zorlandıklarını ama 'artık tünelin ucunda ışık gördüklerini' söyledi.

'BEN 90 YAŞIMDA OLABİLİYORSAM, SİZ DE OLUN'

Keenan ise aşı olduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herkese tavsiyem, aşıyı olmaları. Ben 90 yaşında olabiliyorsam, siz de olabilirsiniz" dedi. Keenan, "Covid-19 aşısı yaptıran ilk kişi olduğum için ayrıcalıklı hissediyorum" diye konuştu. 

Gelecek hafta 91 yaşına gireceğini söyleyen Keenan, "İsteyebileceğim en iyi erken doğum günü hediyesi buydu" dedi. Keenan, geçtiğimiz yılın büyük kısmını yalnız geçirmesi sonrasında yeni yılda bu sayede ailesi ve arkadaşlarıyla görüşebileceği için mutlu olduğunu söyledi.   

Esasında Kuzey İrlandalı olan Keenan, 60 yıldır İngiltere'de yaşıyor. Keenan'ın bir kızı, bir oğlu ve dört torunu bar. (DIŞ HABERLER)