İngiltere'de grev: 12 bin makinist iş bıraktı

İngiltere'de Aslef sendikasına bağlı 12 bin makinist ücret artışı ve çalışma şartları ile ilgili taleplerinin kabul edilmemesi üzerine bu hafta ikinci kez iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yaklaşık 12 bin makinist, ücret artışı ve çalışma şartları ile ilgili taleplerinin işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine bu hafta ikinci kez greve çıktı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, makinistleri temsil eden Aslef sendikasının 24 saatlik grev kararı İngiltere'deki demir yolları hizmetlerinin ve İskoçya ile Galler'e yapılan seferlerin yüzde 60'lık bir bölümünü etkiledi. Buna göre, bazı hatlarda hiçbir tren çalışmazken, bazı hatlarda sefer sayıları düşürüldü. 

'AKSAMADAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ AMA SEBEBİ ŞİRKETLER VE HÜKÜMET'

İşveren ile ücret artışı ve çalışma şartları konusunda anlaşmaya varamayan makinistler 31 Mayıs'ta da greve gitmişti. Aslef sendikasının bugün için aldığı bir haftada ikinci grev kararı, ülkede 20 bin demir yolu çalışanını temsil eden Ulusal Demir Yolları, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası'nın (RMT) dün için aldığı bir günlük grev kararının ardından geldi. Dün yapılan grev de ülkedeki demir yolu hizmetlerinin yarısının iptal edilmesine yol açmıştı. 

Demir yolu çalışanlarının sendikaları ile Rail Delivery Group (RDG) şirketi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Aslef sendikası nisanda yüzde 4 ücret artışı teklifini reddetmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Aslef Genel Sekreteri Mick Whelan, sendikanın grev sebebiyle ortaya çıkan aksamadan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Whelan, söz konusu aksamanın '15 tren şirketi ve Muhafazakar Parti hükümeti sebebiyle' olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)