İngiltere’de en çok hakaret edilen futbolcular Ronaldo ve Maguire

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, İngiltere Premier Ligi futbolcuları arasında Twitter üzerinden en çok hakarete maruz kalan 2 isim Manchester United futbolcuları Ronaldo ve Maguire oldu.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni bir rapora göre Manchester Unitedlı futbolcular Cristiano Ronaldo ve Harry Maguire, geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Ligi oyuncuları arasında en çok hakarete maruz kalan isimler oldu.

İngiliz medya denetim kurumu Ofcom’un Alan Turing Enstitüsü ile birlikte, 2021-2022 sezonunda Premier Lig oyuncularına atılan 2,3 milyon tweeti inceleyerek yaptıkları araştırmaya göre, hakaret içerikli tweetlerin yarısı sadece 12 futbolcuya yönelikti ve bunlardan 8’i Manchester United futbolcusuydu.

BBC'nin haberine göre, çalışma için yapay zeka 2,3 milyon tweet inceledi ve 60 bin (yüzde 2,6) hakaret içerikli gönderi tespit etti.

Rapora göre, bu tarz tweetlerin sıklığında zirvede olan iki gün var. İlki, Ronaldo'nun 27 Ağustos 2021'de Manchester United'a yeniden katıldığı gündü ve 188 bin 769 tweetle diğer tüm günlerden üç kat daha fazla tweet atıldı. Bu tweetlerden 3 bin 961'i hakaret (yüzde 2,3) içeriyordu.

İkinci zirve, 7 Kasım'da Manchester United'ın Manchester City'ye 2-0 yenildiği gündü.

Maçtan sonra United’ın defans oyuncusu Harry Maguire, bir özür tweeti atarak “Oyuncu grubu olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Performansımızın yeterince iyi olmadığının farkındayız. Hayal kırıklığınızı hissediyoruz, işleri düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve düzelteceğiz” demişti.

Bu maçın ardından, 2 bin 903 hakaret içerikli tweet gönderildi. Bu tweetler, lig oyuncularına yönelik o gün atılan tüm tweetlerin yüzde 10,6’sına denk geliyor. Birçok kullanıcı Maguire'ın gönderisine hakaret ederek tepki gösterdi.

Diğer oyuncular, nispeten daha az bu tarzda tweetler aldılar ve genellikle “tetikleyici bir olayın” ardından hedef oldular.

Araştırma ayrıca, futbol izleyicisinin büyük çoğunluğunun sosyal medyayı sorumlu bir şekilde kullandığını da gösterdi. (HABER MERKEZİ)