İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab istifa etti

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Raab, çalışanlarına kötü davrandığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmanın ardından istifa etti. Alex Chalk, ülkenin yeni Adalet Bakanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışanlarına zorbalık yaptığı iddiasıyla hakkında bağımsız soruşturma başlatılan İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab istifa etti.

Reuters'ın haberine göre, Raab, istifa mektubunu Başbakan Rishi Sunak'a iletti. Başbakanlık Ofisi, konuyla ilgili henüz bir yorum yapmazken, Raab'ın mektubunda, "Soruşturmayı ben talep etmiştim ve herhangi bir zorbalık bulgusuna rastlanırsa istifa edeceğimi taahhüt etmiştim. Sözümü tutmanın önemli olduğuna inanıyorum" dediği aktarıldı.

SORUŞTURMA AYLAR SÜRDÜ, ÜÇ KURUMDAN ÇALIŞANLAR DİNLENDİ

Dominic Raab hakkında çalışanlarına zorbalık (bullying) yaptığı iddiasıyla açılan bağımsız soruşturma sırasında üç farklı hükümet kurumu çalışanlarının zorbalık şikayetleri dinlenmiş ve sundukları kanıtlar incelenmişti. Kasım ayında kendi hakkında soruşturma açılmasını talep eden Raab, 'görevi gereği' soruşturmanın sonucu kabul etmek ile yükümlü olduğunu söylemiş, fakat tutum ve duruşunu da savunmuştu.

Aylar süren soruşturma sonunda hazırlanan rapor hakkında konuşan Raab, iki iddia hariç tüm zorbalık iddialarını reddetmiş, 4,5 yıl boyunca kimseye küfür etmediğini, bağırmadığını ya da fiziksel şiddet uygulamadığını söylemişti. Raab, söz konusu iki zorbalık bulgusu üzerine görevinden istifa etti.

RAAB'IN YERİNE ALEX CHALK GETİRİLDİ

İngiltere’de çalışanlara kötü muamele ettiğine dair soruşturma raporunun yayınlanmasıyla bugün istifa eden Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab’ın yerine, Alex Chalk’ın yeni Adalet Bakanı olduğu açıklandı. Milletvekili Alex Chalk daha önce İngiltere Savunma Bakanlığı’nda Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordu. (DIŞ HABERLER)