İngiliz vekil, ölümlere dikkat çekti: 'Estetik yaptırmayı düşünenler Türkiye'ye gitmesin'

Türkiye'de ameliyat olan en az 24 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten İşçi Partisi'nin milletvekili Kevan Jones, "Estetik yaptırmayı düşünenler Türkiye'ye gitmesin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de İşçi Partisi'nin milletvekili Kevan Jones, estetik operasyonlar için Türkiye'ye gelen İngiliz vatandaşlarının ameliyat sonrası yaşadığı sorunlar ve ölümleri gündeme getirdi. Daily Mail için kaleme aldığı yazıda, Türkiye'de ameliyat olan en az 24 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Jones, "Estetik yaptırmayı düşünenler Türkiye'ye gitmesin" ifadelerini kullandı.

'UCUZ AMELİYATIN MALİYETİ SAĞLIK SİSTEMİNE ZARAR VERİYOR'

Türkiye'de estetik operasyon geçiren İngiliz vatandaşlarının, ülkeye döndükten sonra komplikasyonlar yaşadığını ve Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne (NHS) başvurduğunu yazan Jones, 'ucuz ameliyatın maliyetinin ülkenin sağlık sistemine zarar verdiğini' dile getirdi. Jones, şöyle devam etti:

"İnsanlar eve geldiklerinde ve bir enfeksiyon kaptıklarını veya yaralandıklarını fark ettiklerinde, doğal olarak NHS'e başvuruyorlar ve bu, yalnızca son birkaç yılda tahmini maliyeti milyonlarca sterline mal oluyor."

'HÜKÜMET BİR ŞEY YAPMAZSA DAHA FAZLA İNSAN ÖLECEK'

Türkiye'deki cerrahların 'her şey dahil paketler' ile estetik operasyon imkanları sunduğunu söyleyen Jones, "Sahte olumlu eleştirilerin yanı sıra, bazı klinikler, olumsuz bir şey söylemeleri halinde insanları binlerce sterlin para cezasına çarptırmakla tehdit ediyor" ifadelerini kullandı. Hükümeti, yurt dışında yapılan ucuz ve denetimsiz estetik operasyonlara karşı aksiyon almaya çağıran milletvekili, "Hükümet bir şey yapmazsa daha fazla insan ölecek" diye yazdı.

TÜP MİDE AMELİYATINDAN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

En son, tüp mide operasyonu için İngiltere'den Türkiye'ye gelen 38 yaşındaki Leanne Leary'nin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ameliyat sonrası Leary'nin durumunun hızla kötüleştiği ve kalp krizi geçirdiği aktarıldı. Leary'nin eski eşi, İngiliz basınına "Sanıyorum sadece olumlu yanlarını gördü ve basında çıkan olumsuz haberleri okumadı. Kesinlikle güvende olacağına inanıyordu" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)