İngiliz gazeteci ve Brezilyalı uzmanın cinayeti: Yasadışı örgütün lideri suçlandı

Amazon ormanlarında kaybolan ve geçtiğimiz yıl cesetlerine ulaşılan İngiliz gazeteci Phillips ve Amazon yerlileri uzmanı Pereira'nın cinayetine ilişkin, yasa dışı örgüt liderine suçlama yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Uluslararası bir suç örgütü lideri' olduğu iddia edilen Silva Villar, Brezilya'daki Amazon ormanlarında İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı Amazon yerlileri uzmanı Bruno Pereira'yı öldürmekle suçlandı. Villar'ın yanı sıra, söz konusu oluşumda görevli Jânio Freitas de Souza'ya da suçlama yöneltildiği aktarıldı.

Federal polis, 'Kolombiya' takma ismiyle tanınan Silva Villar'ı cinayet emri vermek ve kurbanların cesetlerini saklamakla suçladı. Brezilya, Kolombiya ve Peru vatandaşlığına sahip olan Villar'ın, Brezilya'daki koruma altındaki topraklarda yasadışı bi şekilde balıkçılık yaparak sınır ötesi kasabalara balık satan silahlı bir örgütün lideri olduğu belirtiliyor. 

Ne olmuştu?

Phillips ile Pereira, 5 Haziran 2022'de kaçak balıkçılık ve madencilik gibi suçların işlendiği bu bölgede ortadan kayboldu. İkili son olarak Amazon Eyaleti'nin uzak bir bölgesi olan Javari'de görülmüştü. Haziran ayının sonuna doğru ise, Phillips ile Pereira'nin cesetleri Amazon ormanlarında bulunmuştu. 

57 yaşındaki Phillips, 10 yılı aşkın bir zamandır Brezilya'da yaşıyor ve özellikle Amazon yağmur ormanlarıyla ilgili haberleri ve araştırmalarıyla tanınıyordu. İngiliz Guardian ve Amerikan Washington Post gazeteleri için yazıyordu. İngiliz gazeteciye araştırmasında eşlik eden 41 yaşındaki Bruno Pereira ise yağmur ormanlarında yaşayan ve dış dünyayla ilişkisi çok az olan yerli kabile halkları konusunda uzmandı. (DIŞ HABERLER)