İncirlik Hava Üssü'nde Filistin eylemi: Biber gazı ve TOMA'lı saldırı

Filistin'e destek eylemi için İncirlik Hava Üssü'nde bir araya gelenler, üsse girmeye çalıştı. Bunun üzerine polis, biber gazı ve TOMA ile saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

DUVAR - İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, ABD’nin Adana’daki İncirlik Üssü’ne binlerce araçlık konvoy gitti.

Saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen eyleme, Urfa’dan da destek geldi. Yüzlerce kişi Karaköprü'de bulunan Buluntu Hoca Bulvarı'nda toplandı. Grup, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi. Adana’da bulunan ABD’nin İncirlik Üssü’ne hareket etmek üzere araçlarla 'Filistin İçin Özgürlük Konvoyu' oluşturuldu.

Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere Urfa’dan yola çıkan konvoy, ilk olarak İncirlik Meydan’daki mitinge katıldı.

Urfa'dan da araçlar konvoya katıldı.  

‘GEREKİRSE İNCİRLİK ÜSSÜ ÖNÜNDE OTURACAĞIZ’

İHH Urfa Şube Başkanı Behçet Atilla “Tüm illerin katılımı ile saat 14.00 civarlarında İncirlik'te bulunan meydanda dev bir miting oldu. Katılımcılar kendi araçları ile ve kendi imkanları ile yola çıktılar. Gerekirse birkaç gün İncirlik üstünde oturma eylemi de gerçekleştirilecek. Sabah 07.00 civarında 500 araç 3 bin 500 kişi ile Urfa ekibi olarak biz buradan yola çıktık. Bu yoğun katılım ile çok büyük bir protesto gösterisi gerçekleştiriliyor. Orta Doğu'nun kalbinden siyonizmi söküp atmak için konvoyumuzla yolumuza devam edeceğiz. Mazlumun sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Araçlarla bir noktaya kadar gidilip, üsse doğru yürüyüşe geçildi. 

Katılımcıların Türk ve Filistin bayraklarıyla süsledikleri araçlarından oluşan araç konvoyu, konuşmaların ardından İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıktı. Üsse giden kalabalık bir yerden sonra araçları bırakarak devam etti.

Üsse girmek isteyenlere gaz ve tazyikli su sıkıldı.