'İmzacı amirallerin lojman ve korunma hakkı iptal edildi'

TRT Haber'e göre, "Montrö bildirisi" başlıklı açıklamaya imza atan emekli komutanların lojman ve koruma hakları iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriye imza atan 104 emekli amiral hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 316/1 maddesinde yazılı "devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçlamasından soruşturma başlatıldığını duyurmuş ve soruşturma kapsamında bugün 10 kişi gözaltına alınmış, 4 şüpheliye ise 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapılmıştı. 

Bildiriyle ilgili Cem Gürdeniz, Atilla Kezek, Kadir Sağdıç, Ergun Mengi, Alaettin Sevim, Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Can Erenoğlu, Türker Ertürk ve Mustafa Özbey gözaltına alınmıştı.

TRT Haber'in 'güvenlik kaynaklarına' dayanarak verdiği haberine göre, bildiriye imza atan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

'LOJMAN VE KORUMA HAKLARI ZATEN YOK'

Öte yandan Gazeteci Müyesser Yıldız, söz konusu amirallerin hiçbirinin lojmanda oturmadığını, korumasının da olmadığını iddia etti. Yıldız Twitter hesabından konuya ilişkin şu paylaşımları yaptı:

" Bildiğim kadarıyla, sadece eski Genelkurmay Başkanları ve Kuvvet Komutanları ile terör örgütlerinin hedefindeki komutanların böyle bir hakkı var. Yani "lojman ve koruma hakları iptal edildi" denilen isimlerin hiçbiri lojmanda oturmuyor, koruması yok.

Şuraya geleceğim; bu haberin duyurulmasından sonra MSB'yi aradım, böyle bir karar alındığına dair bir bilgi vermediler. Şu saat itibariyle de konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı." (HABER MERKEZİ)