İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı: Uzman çavuş gözaltına alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingindeki olaylara karıştığı belirlenen Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da düzenlenen mitingdeki taşlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş gözaltına alındı. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle dendi: 

"07 Mayıs 2023 ‘de Erzurum’da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle Erzurum Merkez Komutanlığında görevli P.Uzm. Çvş. M. Akif KELEŞ gözaltına alınmıştır. Uzman Çavuş hakkında derhal idari tahkikat başlatılmış, yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesi feshedilmiştir.
​P.Uzm. Çvş. M. Akif Keleş hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2021’de “ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir."

SOYLU: KAFAMIZI KARIŞTIRAN BİR UZMAN ÇAVUŞ VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam NTV'de katıldığı yayında, "Orada kafamızı karıştıran bir uzman çavuş var" demişti.

Soylu şu ifadeleri kullanmıştı: "Miting yapılması gereken yerde yapmazsan oraya provokasyon yapmaya da gelirler. Provokasyonu Ekrem İmamoğlu yaptı. Bugün orada provokasyonları yapanları bulmak da bizim görevimiz. Tespit edilen 21 kişiden 16'sı gözaltına alındı. Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş." (HABER MERKEZİ)