İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a: İstanbul'un ilçelerini bilmeyen benimle ne konuşacak?

"Vaatlerini hatırlamayanla ben ne konuşacağım" diyen Murat Kurum'a yanıt veren Ekrem İmamoğlu "İstanbul'un ilçelerini bilmeyen benimle ne konuşacak?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumunda açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki olaylı müsabakaya değinerek başlayan İmamoğlu, siyasetin sporun her alanına müdahale ettiğini söyledi. İmamoğlu, "Spor, partiler ve siyaset üstüdür. Sporu siyasetten tamamen temizleyelim" diye konuştu. 

"Canlı yayında Ekrem İmamoğlu ile karşı karşıya gelir misiniz" sorusuna "Vaatlerini hatırlamayanla ben ne konuşacağım. İstanbul’un sorunlarından haberi yok" yanıtı veren Murat Kurum'a Ekrem İmamoğlu cevap verdi. İmamoğlu, "İstanbul'un ilçelerini bilmeyen, benimle ne konuşacak?" dedi.

'ÇOK ÇALIŞTIK'

İstanbul'da görevde oldukları beş yıl içerisinde spor alanında hayata geçirdikleri projeler ve yeni dönemdeki hedefleri hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Çocuklara ve gençlere en önemli kentli haklarından biri olan spor hakkını vermek ve İstanbul’u olimpik ve paralimpik sporların kenti yapmak için çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'2027 AVRUPA OYUNLARININ MÜJDESİNİ VERECEĞİZ' 

Kısa dönemli ilk hedeflerinin Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmak olduğunu da söyleyen İmamoğlu, "Gerekli girişimlerimizi son hızıyla sürdürüyoruz. 2027 Avrupa Oyunları'nın ilk imzasını kısa zaman içinde atacağız ve bunun müjdesini de size vereceğiz" dedi. 

'BENİMLE NE KONUŞACAK?'

Ekrem İmamoğlu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

- "Sayın Kurum, ‘Rakibinizle karşı karşıya gelir misiniz’ sorusuna şöyle cevap verdi: ‘İstanbul’u benimle konuşamaz. Sorunlarından haberi yok’ dedi."

“İstanbul'un ilçelerini bilmeyen, benimle ne konuşacak? E gelsin konuşalım. Mesela kanalı konuşalım. Neyine karşı? nasıl karşılıyor? Gelsin, konuşalım. Buyursun.”

'EN BÜYÜK HAYAT DERSİNİ ELDE ETMİŞ OLDU'

- "Siz bir tanımlama yapmıştınız Pendik'te, ‘17+1’ diye. Murat Kurum da bakanların sahaya çıkmasıyla ilgili, ‘Çatlasa da patlasa da biz devletimizin imkanlarıyla, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz’ dedi…"

“Milletimiz için... Neyse, bizim birçok sözümüzü kopyalıyor. Alıp alabileceği en büyük hayat dersini, benimle yürüttüğü bu kampanyada elde etmiş oldu. Hani onun seviyesi için nereye erişti bilemem ama hayata dair çok şey öğrendiğini düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun.”

(HABER MERKEZİ)