İmamoğlu’ndan ‘ekremedit’ ve 'hançer' açıklaması: Demek ki ben değilim

İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda başkanlık yarışından çekilmemesinin nedeni olarak açıkladığı 'ekremedit' hesabına ve 'hançerlendim' açıklamasına ilişkin konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Bu tweet hesabının Ekrem beye yakın olduğu söylendi” dediği 'ekremedit' hesabına ilişkin, “Anonim bir hesapmış, hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde troll duramaz” açıklaması yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Arkamdan hançerlendim" açıklamasını da üzerine alınmadığını söyledi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ardından gündeme ilişkin tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İmamoğlu’nun, Sözcü yazarı İsmail Saymaz‘a açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu'nun Saygı Öztürk'e verdiği röportajda dile getirdiği 'ekremedit' adlı Twitter hesabının kendisiyle ilgisi olmadığını söyleyen İmamoğlu, "Anonim hesapmış. Hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde trol duramaz. Bu tarz yakıştırmalar olunca üzülüyorum. Ekrem İmamoğlu’nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez. Bu sözleri genel başkanımızın da söylemiş olabileceğine inanmak istemem" dedi.

"'Arkamdan hançerlendim' sözünü üzerinize alındınız mı, 'bu laf bana' diye düşündünüz mü" sorusuna ise İmamoğlu, "Hiç alınmadım. Bir an bile düşünmedim. Ben gördüğüm eksiği ve hatayı yüze söyleyen bir insanım. 'Ben uçurumdan atlıyorum, siz de arkamdan atlayın' diyecek yol arkadaşı değilim. Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım. Bahsettiği insanlar öyle insanlarsa, hançerlendiğini düşünüyorsa, onlardan birisi olabilir. Ben öyle biri değilim."

'DEMEK Kİ BEN DEĞİLİM'

Saymaz'ın röportajından bazı bölümler şöyle:

- Kılıçdaroğlu, “Daha nefes alamadan değişim söylemleri başladı” dedi. 

İmamoğlu: Tamam, öyleyse 29 Mayıs’taki üç dakikalık videomu tekrar izlesinler. Tabi ki bir değişimden bahsettim ve bu çok normal, olması gereken bir çağrıydı. Hiç uyumadan, Ankara’dan İstanbul’a geldim. Çünkü 29 Mayıs akşamında Maltepe Meydanı’nda İBB olarak Fetih kutlaması yapacağız. 100 kişiyle kutlama yapamam ben. İnsanları davet ediyorum o videoda aynı zamanda. Millet hayal kırıklığı ve öfke yaşıyor. Bize “Bu seçimi nasıl kaybedersiniz” diyor. Değişim olmadan, ilerlemenin olmayacağını zaten görüyordum. Bir gün sonra 30 Mayıs’ta sabah saatlerinde kendilerini aradım. Randevu talep ettim ve 1 Haziran günü buluşup duygu ve düşüncelerimi açıkça kendileriyle paylaştım. Bu arada video önceden hazırlandı iddiaları da yalan. Bakın İsmail Bey şurada çektik videoyu, çardağın altında.

- Kılıçdaroğlu dedi ki: “Değişim söylemelerini dillendirenler değişime direnenlerdir. Onları da görevden aldım.”

İmamoğlu: Demek ki ben değilim.

'GENEL BAŞKANIN YANINDA OLURUM'

- Kamuoyunda Özel’in genel başkan, İmamoğlu’nun parti lideri olduğu ve fiili bir eşbaşkanlığın bulunduğu konuşuluyor. Ne düşünüyorsunuz?

İmamoğlu: Babam bana mesaj attı, dedi ki: “Hayırlı olsun. Ailece bulunduğumuz yere değer katmak için mücadele veriyoruz, sen de bunu layıkıyla yapıyorsun. Devletine, milletine, partine hizmetinde Allah yardımcın olsun. Ben hizmet eden birisiyim. Partimizin bir genel başkanı var: Sayın Özgür Özel. Kim görev yaparsa yapsın, kurumsallığa, kuruma ve kurumun başındaki insana sonsuz saygı gösteren birisiyim. Ben “Değişim” diyen insandım. Ona rağmen divan başkanlığı önerildi. “Çok olaylar çıkacak” denilen yerde çıt çıkmadan kurultay yaptık. Bu saygıyı gördüğüm için dünyanın en mutlu insanıyım. Artık partimizin başında yeni bir genel başkan var. O dönemde de genel başkanımız vardı. Farklı düşünmeme rağmen tek bir noktada kendilerine saygısızlıkta bulunmadım. Bugün de sonsuz saygıyla, genel başkanımın işini yapmasına en üst seviyede destek olurum. Yanında olurum.

'KARDEŞLİK HUKUKUMUZ VAR'

- İlişkiniz nasıl olacak? Kardeşlik hukuku tanımı kullanıldı. 

İmamoğlu: Doğrudur. Öyle bir hukukumuz var zaten. Kardeşlik hukuku; şu an bir partinin genel başkanı olan kardeşinize nasıl davranmanız gerekiyorsa öyle davranmaktır. Başta, birinci derecede saygıyla davranmak gelir.

 

- Akşener, kurultaydan sonra “Bizim için bir şey değişmedi” dedi. Kapıları kapatmış görünüyor.

İmamoğlu: Hem sayın Meral Akşener hem İYİ Parti’nin kadroları devletinin, milletinin, İstanbul’un ve buna benzer şehirlerin geleceğini düşünerek karar verirler. Şüphe duymam. Geleceği düşündüğü anda doğru karar neyse onu verir ve uygularlar. Dolayısıyla benim “İttifak süreci bitti” diye yorum yapmam mümkün değil. Konuşulmaya muhtaç bir süreçtir.

- 29 Mayıs’ta bu bahçede açıkladınız değişimle 5 Kasım’da gerçekleşen değişim aynı mı? 

İmamoğlu: Değişim bir anda tam anlamıyla olacak bir şey değil. Zamana ihtiyacı var. Ama şu anda benim elbette ki arzu ettiğim noktada önemli bir adım atılmıştır. Ama bu bir anda bitecek bir şey değil. Süreç devam edecek.

- Nereye kadar?

İmamoğlu: Partimiz yerelde ve genelde iktidar olana kadar. Başardığımızda gerçek anlamda değişimi başardık diyebiliriz.

'İBB'Yİ TEKRAR KAZANACAĞIZ'

- Yerel seçimde hedefiniz ne? 

İmamoğlu: İBB’yi tekrar kazanacağız. İstanbul’da en az 25 ilçeyi kazanma konusunda kararlılığımız var. Doğru toplumsal ittifakları kurabilirsek, İstanbul İttifakı’nı uygulayabilirsek üstüne bile çıkabiliriz. İlave hedefimiz de var elbette. Ortaya koyacağımız İstanbul performansı ve rüzgarı bütün Türkiye’ye pozitif yansıyacaktır. Türkiye’de de insanları şaşırtacak derece sonuçlarla karşılaşacağımıza inanıyorum.

- Nasıl? 

İmamoğlu: Mevcudu koruyacağımız gibi 5-6 büyükşehir belediyesini kazanmakta da iddialı olacağız. (HABER MERKEZİ)