İmamoğlu Trabzon'da: Ben AK Partilinin de MHP’linin de Saadet’in de oyunu aldım

Trabzon'da miting düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben AK Partilinin de MHP’linin de Saadet’in de oyunu aldım. 16 milyon İstanbullunun hepsi bana oy verdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turu kapsamında Trabzon'da Rize ve Artvin'in arından Trabzon'da miting düzenledi. 

'BİR YIL DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ'

"Bir belediye başkanı vatandaşı ayıramaz. Memleketi yönetenler de vatandaşı ayıramaz" diyen İmamoğlu, "Hiçbir evladımızın hakkın yedirtmeyeceğiz. İstanbul’da insan ayırmadan hizmet ediyoruz, hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzde zor bir süreç var, bir yıl dişimizi sıkacağız, hep beraber mücadele vereceğiz. Aynen İstanbul’da olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İYİ PARTİ TEREDDÜTSÜZ DESTEK OLDU: Ne yaptık, beni partim İstanbul’a aday gösterdi. Buna vesile olan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na minnet duygularımı iletmek istiyorum. Bayramın birinci günü kendisini aradım, tebrik ettim. ‘Trabzonlu hemşehrilerine kocaman selamlarımı söyle’ dedi. Adaylaştıktan sonra dedi ki, ‘Biz bu işi ittifakla başarabiliriz’ Ne oldu? Millet İttifakı tesis edildi. İyi Parti, tereddütsüz destek oldu bu kardeşinize.

16 MİLYON İSTANBULLU BANA OY VERDİ: İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, bize kayıtsız şartsız, en zor anlarımızda en önde katkı sunarak destek oldu. Bayramın birinci günü kendilerini de aradım, bayramını tebrik ettim. Sayın Meral Akşener’in de sizlere selamlarını getirdim. Hep birlikte kazandık. Ancak, yetmez dediler. Biz bu ittifakımızın adını İstanbul ittifakı koyalım dedim. Sağ olsun kabul ettiler. İstanbul İttifakı olarak yola çıktık. Ben AK Partilinin de MHP’linin de Saadet’in de oyunu aldım. Sonra o oylar sandığa atıldı ya oylar sandıkta karıştı. Kimin oyu belli mi değil. Ben zannediyorum ki 16 milyon İstanbullunun hepsi bana oy verdi.

ALTILI MASA KUTSAL BİR MASA: Bu 1 yıllık süreçte olağanüstü bir adım atılmıştır. Başta az önce söylediğimi iki genel başkanımızın liderliğiyle beraber 6 siyasi parti ihtiyacımız olan, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, adaletin, hukukun, liyakatin var olması için bir mücadele sürecini başlattılar, çok kutsal bir masa. İlkeleri çok önemli, onların bu mücadelesine hep birlikte destek olmakla yükümlüyüz.

Bu kardeşiniz şimdi Trabzon’un bu meydanında hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bu siyasi birlikteliği büyütmeliyiz, hep beraber mücadele etmeliyiz.

YANLIŞ HAMLELER MÜLTECİLERİN ÜLKEMİZDEKİ VARLIĞINA SEBEP OLDU: Milletin aklıyla, toplumsal bütünlüğümüz, çağdaş geleceğimiz, birlik, beraberliğimiz, bayrağımız, cumhuriyetimiz, bize bu güzel emanet eden hepinizin ninesi, dedesi, gazi annesi, dedesi, Mustafa Kemal Atatürk için mücadele edeceğiz. Öyle yanlış işler oluyor ki, dış politika sürecindeki yanlış hamleler bugün milyonlarca mültecinin ülkemizdeki varlığına sebep oldu. Biz dua ediyoruz. Allahım hiç kimseyi vatansız bırakma, herkesi vatanında mutlu kıl. Yanlış dış politika süreçleri olmasaydı bugün bu duruma düşmezdik. Bu kadar olmazdı. Bu sorunu da biz çözeceğiz. İtibarlı dış politikayla çözeceğiz. Öyle bugün kötü, yarın iyi, işine geldi kapısına git, işine gelmedi düşman yap olmaz. İtibarlı dış politika, biz o terbiyeyi Atatürk’ten aldık. "(HABER MERKZİ)