İmamoğlu Paskalya bayramını kutladı

İmamoğlu İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Çetin ile Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’ı ziyaret ederek Paskalya bayramlarını kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’ndaki Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi ve Fatih’teki Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ayrı ayrı ziyaret edip Paskalya bayramlarını kutladı. İmamoğlu, ilk ziyaretini İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin’e yaptı. Paskalya Bayramı’nın kendileri tarafından ‘Diriliş Bayramı’ olarak kutlandığını belirten Çetin, ziyaretinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür etti.

ÇETİN: HERKES KOMŞUSUNU SEVERSE DÜNYAMIZ CENNETE DÖNÜŞÜR

ANKA'nın aktardığına göre İstanbul’un her yönüyle zengin bir şehir olduğunu belirten Yusuf Çetin, “Bir sürü lisan, bir sürü etnik köken, bir sürü mezhep; bunlar ülkemizin zenginliği. İstanbul’umuz, ülkemizi dışarıya tanıtan, gösteren güzel bir penceredir aslında. Ben hep şunu söylüyorum, diyorum ki bu dünya Tanrı'mızın manevi bir bahçesi gibi. Bu manevi bahçede çeşit çeşit ağaçlar var. Her ağacın meyvesi, tadı güzel... İnsan kutsaldır her şeyden önce. Herkes kendi insan komşusunu severse dünyamız cennete dönüşür. Biz de her duamızda büyüklerimizi anıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberliği için dua ediyoruz. Bayramlar bu sene arka arkaya geldi. Yahudi cemaatinin Fısıh Bayramı, bizim Diriliş Bayramı. Batılılar, ‘Paskalya’ diyor, biz ‘Diriliş Bayramı’ diyoruz. Ve İslam alemi de şimdi ramazan orucunu tutuyor. Allah kabul etsin" dedi 

İMAMOĞLU: DUALARINIZA 'AMİN' DİYORUM  

“Bu kadim şehrin, bu kadim toprakların kadim bir cemaati olan sizlerle bir arada olmak ve bu güzel anlarınızı sizlerle paylaşmak, bizim için aslında bu zenginliğimizin bir şölen anı” diyen İmamoğlu da şöyle konuştu: “Birliğimizin, beraberliğimizin, insanlık var oldukça hep daim olmasını diliyorum. Bu şehirde yaşayan bu çeşitliliğin her yönüyle hem insani hem sosyal hem inanç yönüyle varlığını temenni ediyorum sonsuz bir şekilde. Bu sene, aslında zor bir sene olarak başladı. Depremin bize yaşattığı acıyla beraber, ne yazık ki on binlerce insanımızı yitirdik. Az önce temennide bulunduğunuz, odağında insan olan hem dünyaya dönük hem memleketimize hem şehrimize dönük bütün duygularınıza katılıyorum ve güzel dualarınıza ‘Amin’ diyorum. Umuyorum hep böyle iyi anlarımızda bir arada olalım ve toplum olarak çok hak ettiği bir geleceğe şehrimizi, ülkemizi götürelim. Tabii önümüzde bir seçim takvimi var. Yoğunluğumuz da var. Ama bu yoğunluğumuz esnasında, böylesi güzel anları ıskaladığımız zaman bu şehrin hakkını verememiş oluruz. Sizlerin aranızda olmaktan gururluyum. Kadim cemaatin içinde olmaktan, sizlerin hemşerisi olmaktan ve sizlere hizmet ediyor olmaktan da mutluyum. Bütün cemaatimize tekrar iyi bayramlar.” 

MAŞALYAN: İNANÇ MASASI, O ORİJİNAL FİKİR ÇOK ÖNEMLİYDİ

İmamoğlu, ikinci Paskalya ziyaretini, Fatih’teki Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a yaptı. İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Maşalyan, “Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Biz, sizin icraatlarınızı en başından beri takip ediyoruz ve özellikle azınlık cemaatlerine yönelik yapıcı ve pozitif yaklaşımınız bizi etkiliyor ve bizi sevindiriyor. Özellikle İnanç Masası, o orijinal fikir çok önemliydi. Bazen fikirler güzel oluyor ama hava da asılı kalıyor. Ama o, havada asılı kalan değil, hayata dönüşmüş pratik olarak önümüze geldi” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)