İmamoğlu: O fotoğrafın çekilmesiyle ilgili her detayı biliyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, büyükelçiyle yediği yemeğin fotoğraflarının servis edilmesiyle ilgili, "Bir siyasetle ilintisi olan kişi tarafından çekilmesi kime gönderildiği her detayı biliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki yoğun kar yağışı sırasında İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’yle bir balıkçıda yemek yemesi gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, servis edilen restorana giriş görüntülerinin Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kaydı olduğunu söyledi. İmamoğlu, konuya ilişkin şikâyet dilekçesi verdiğini hatırlatarak, "İstanbul Başsavcılığı’nı göreve davet ediyorum" dedi.

"Bu bilgilerin sızdırılması meselesi sorumluların bu devlete olan namus borcudur; bulunacak kardeşim" diyen İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun MOBESE konusuyla ilgili "Dedikoduyu bırakın" demesine tepki gösterdi. İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu nasıl bir tavır. Bu hayati bir meseledir. Bu benim memleketimin şahsımın ailemiz herkesin güvenliği meselesidir. Gırgır zamanı değil. Her dediğin lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün başka" diye konuştu.

 

'BU BENİM DEVLETİMİN KAMERASI'

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan İmamoğlu, restoranda fotoğrafını kimin çektiğini ve bu kişinin siyasetle ilintisini bildiğini söyledi. İmamoğlu, "Bir fotoğraf çekildi, işin içerisinde başka kumpaslar var ama bu konuya girmiyorum. Siyasi tarafına da girmiyorum. Bir siyasetle ilintisi olan kişi tarafından çekilmesi kime gönderildiği her detayı biliyorum... O adam var ya bir fotoğraf çekti masanın altında hiçbir kıymeti yok benim için. Ama bu benim devletimin kamerası. Magazin ortamında siyaseten boşa düşürmek için birileri bunu kullansın diye birileri bunu alelacele bunu yetiştirmiş. Peki sayın bakanlar, sen MOBESE için mi İstanbul'a geldin? Bu süreci yönetmek için mi geldin? İngiliz Büyükelçisi de var onun da görüntüleri. Ya bu nasıl bir ayıp ya bu nasıl bir şaşkınlık bu nasıl bir İmamoğlu korkusu. Bu nasıl bir İstanbul sevdası! İstanbul Emniyet Müdürü, altında kim sorumlusu müdür yardımcısı, kim sorumluysa MOBESE'nin başında bulunacak kardeşim, namus borcudur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da kar yağışının yoğun olduğu saatlerde Sarıyer'de Balıkçı Kahraman isimli restorana gittiği belirtilerek AK Partili isimlerin hedef gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restoranda bir saat kaldığını doğrulamıştı. Restoran sahibi Kahraman Altun da rezervasyonun 25 gün önce yapıldığını, İmamoğlu ve misafirlerinin kar yağmadan önce gelip bir saat oturduklarını söylemişti. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'nun İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott'u ağırladığı belirtilmişti.

Ardından İmamoğlu’nun balıkçı restoranına giriş görüntüleri servis edilmiş konu TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. İmamoğlu, konuyu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya da ilettiğini belirterek, "takipçisi olacağız" demişti.

AK Partili isimler ise İmamoğlu'nu hedef alarak belediyenin çalışmalarını eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)