İmamoğlu: Maratonun yanında kıtalararası bisiklet yarışı için çalışıyoruz

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Maratonu'nun yanına kıtalararası koşulacak bir bisiklet yarışı için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 44. İstanbul Maratonu bu pazar yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından N Kolay'ın isim sponsorluğunda 6 Kasım Pazar günü düzenlenecek 44. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı.

Fişekhane Ana Sahne'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Maratonu'nun yanına kıtalararası koşulacak bir bisiklet yarışı için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İmamoğlu, İstanbul'un dünyanın en özel kenti olduğunu kaydederek, "Çok yönlü bir şehir, köklü bir tarihe, birikime sahip. Gelenekleri, kültürü, sanatı, yaşamı, her yönüyle önemli. Bu şehir aynı zamanda güçlü insan kaynağıyla fark yaratan bir kent. Böylesi geçmişten gelen güçlü tarihiyle, geleceğe umutla bakan karakteriyle, geçmişle gelecek arasında güçlü bir köprü kuruyor İstanbul. Olimpiyatları İstanbul’a getirme hedefimizin de beraberce vereceğimiz bir mücadele olduğunu hatırlatmak isterim. Çok sistemli, doğru adımlar atan bir ekip olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu adımların en önemlilerinden biri de İstanbul Maratonu. Pandemi de bile koşabilen bir organizasyon gücüne sahip. İstanbul Maratonu artık gelenekselleşmiş bir koşu ve dünyada özel bir yere sahip. Kategorisinde en üst seviyede olmasının sağlanması bizlerin sorumluluğu." diye konuştu.

Spor yapan bir toplumun sağlıklı, huzurlu, başarılı olacağını dile getiren İmamoğlu, "Biz de bu yöne katkı sağlamanın peşindeyiz. Yeni spor merkezlerinin kazanılması konusunda da ciddiyetle çalışmaya devam ediyoruz. Lisanslı sporcu sayısını artırmak için çalışıyoruz. 95 bin çocuğa spor okullarında imkan sunuyoruz. 17 branşta eğitim alan çocukların yeteneklerini yakalayıp aramıza alıyoruz ya da spor kulüpleriyle bağlarını kuruyoruz. Sporla tanıştırdığımız çocukların gelecekte madalya kürsüsünde görmek en büyük hayalimiz." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)