İmamoğlu: Kızılay çok kan kaybetti, yönetim görevden alındığı anda bağışlar artar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan stoklarının kritik seviyelere düşmesine ilişkin, "Kızılay çok kan kaybetti. Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kızılay, sosyal medyadan "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür" uyarısıyla kan bağışı çağrısında bulunmuştu. Türkiye genelinde Kızılay’da kan stoklarının kritik seviyelere düşmesi nedeniyle de bazı ameliyatlar ertelenmek zorunda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu, "Kızılay’ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Twitter mesajında şunları söyledi:

"Kızılay çok kan kaybetti. Kızılay’ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır." (HABER MERKEZİ)