İmamoğlu ilçe başkanlarıyla buluştu, Kaftancıoğlu katılmadı

CHP'nin 39 ilçe başkanı, önceki gün İBB'deki bütçe görüşmelerinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun ziyaret etti. Buluşmaya CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün 2023 bütçe sunumu sonrası Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul'daki 39 ilçe başkanı ile görüştü. İlçe başkanlarının ziyaretine İmamoğlu ile arasında gerilim olduğu iddia edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katılmadı.

İmamoğlu önceki gün bütçe görüşmelerinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada Kaftancıoğlu'nun kendisine yönelik söylediği iddia edilen sözlerle ilgili, "Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu'nun adaylık için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan destek istediğini köşesinde yazmıştı.

Zafer Şahin'in iddiasına göre Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun "Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?" önerisine şu cevabı vermişti: "Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma."

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise Kaftancıoğlu'nun İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında İmamoğlu hakkında "şizofren" dediğini öne sürmüştü.

Övür, İmamoğlu'nun bu sözleri duyduktan sonra İstanbul CHP İl Binası'na gittiğini ancak Kaftancıoğlu'nu odasında bulamadığını iddia etmişti. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na zaman zaman "aptal" veya "müteahhit kafalı" dediği de Övür'ün yazdıkları arasındaydı. (HABER MERKEZİ)