İmamoğlu Erdoğan'ı çaya davet etti, cevabı belediyede bekledi

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz anmasına katılan Erdoğan'ı çaya davet etti. İmamoğlu belediyenin Saraçhane Parkı'na kurduğu hizmet noktalarını inceleyip, Erdoğan'ın yanıtını belediye binasında bekledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Parkı'nda düzenlenen 15 Temmuz etkinliğine MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte katıldı. Programa davet edilmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çaya davet ettiği Erdoğan’ı İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında bekledi.

Saat 17:00 sıralarında İBB binasına giden İmamoğlu, mitingin yapıldığı Saraçhane Parkı'nı gören odasının bulunduğu kattan önce belediyenin önlemlerini ve kurulan mobil hizmet büfeleriyle ilgili bilgi aldı.

'CUMHURBAŞKANIMIZI AĞIRLAMAKTAN KEYİF DUYARIZ'

Kurmaylarından bilgi alan ve İBB Başkanı “Anladığım kadarıyla parkın içinde insanlar var, sokağa taşmadı. ‘Millet burayı bilmez’ diyeceğim ama gelmişler, iyi. En azından vatandaşımızı ağırlamış olduk, Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesinde. Ben, ‘Saraçhane’ deyince önümüze kadar kalabalık gelir sandım. Biz, bekleyelim söz verdiğimiz gibi. Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan keyif duyarız” dedi. Daha sonra makamına geçen İmamoğlu, etkinlik boyunca Cumhurbaşkanı'nı bekledi.

ANKA'nın haberine göre Ekrem İmamoğlu saat 20:00 sıralarında belediye binasından ayrılırken gazetecilere şu açıklamayı yaptı: TAKDİRLERİ BÖYLEYMİŞ, SAYGI DUYUYORUZ: Açıkçası tabii ki bekledim. Dün söyledim. Biz, ayrıca miting sürecinde de bazı hizmetlerimiz vardı, onları takip ettik. Dört noktada mobil büfelerimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. Çevre temizliği ve onun gibi süreçleri özenle arkadaşlarım yönettiler. Yani kusursuz bir alan oluşsun diye. Elbette ki benim duygularım bana bunu söylüyor. Buraya miting kararını alan Cumhurbaşkanı’nın, aynı şekilde geçmişte, bugün hizmet etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu belediyeyi ziyaret etmesini -ki belediye en fazla saldırıya uğramış noktalardan biri, şehitlerimiz var burada, gazilerimiz var burada- buraya gelmesini arzu ederdim ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz.

UMARIM BU DİL DÜZELİR: Açıkçası bugünkü konuşma farklı bir dille olmalıydı. Bugün Milli Birlik Günü. Ama anladık ki hâlâ bu kürsüler, 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü. Öyle olmaz. Benim ilgilendiğim tarafı bu. Eleştiriler olacaktır, ne diyelim? Umarım bu dil düzelir.” (HABER MERKEZİ)