İlkokul ve üniversite aynı binada: 'Bize ne yemek yaptınız?'

Karacasu Kampüsü'ndeki dersliklerde ilkokul ve üniversite öğrencileri birlikte derse giriyor. Teneffüslerde ilkokul öğrencileri, Gastronomi Bölümü öğrencilerine, "Bize ne yemek yaptınız" diye soruyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi eğitimi de vurdu. Öğrenciler kalacak yer sorunu yaşarken birçok bölüm online eğitime geçti. Ancak uygulamalı eğitim gören öğrenciler ise okula gitmek durumunda. Bu bölümlerden biri de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Karacasu Mahallesi'nde bulunan kampüsteki dersliklerde ana sınıfı öğrencileri, ilkokul öğrencileri, orta okul öğrencileri ve üniversite öğrencileri koridorlarda birlikte vakit geçiriyor, aynı binada eğitim görüyor.

TEK KATLI BİNA

Karacasu Kampüsü'nde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tek katlı bir binada bulunuyor. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul öğrencileri, depremde okulları yıkıldığı ya da hasar aldığı için üniversite öğrencilerinin bulunduğu kampüse taşındı. 

Üniversite öğrencileri sınıfların fiziki yetersizliği ve materyal eksikliğin yanında yeni eğitim döneminde küçük yaştaki öğrencilerle birlikte olmanın şaşkınlığını yaşıyor. Uygulamalı eğitim gören, gastronomi bölümü öğrencileri uygulama alanlarının sadece göstermelik sınıflardan oluştuğunu, eğitim olarak tam motive olmadıklarını ifade ediyor. Bir üniversite öğrencisi, "Koridorlarda koşan küçük çocuklar her ne kadar bize çocukluğumuzu hatırlatsa da ders anında oluşan gürültü, teneffüslerdeki koşuşturmacalar bizim motivasyonumuzu düşürüyor" diye konuştu.

'BUGÜN BİZE NE YEMEK YAPIYORSUNUZ?'

Gastronomi Bölümü'nde yemek yapan bir öğrenci, ilkokul öğrencileriyle yaşadığı diyaloğu şöyle anlatıyor: "Uygulamalı eğitimlerimizi tam anlamıyla yapamıyoruz. Yemek kokusu küçük çocukları rahatsız edebiliyor. Teneffüs zili çaldığında öğrenciler yanımıza gelerek 'Bize ne yemek yapıyorsunuz?' diye soruyor."

Bir eğitimci ise şunları söylüyor: "Deprem psikolojisini atlatmadan sırf eğitim veriliyor mantığı ile aynı binada anasınıfı, ilkokul, ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin bulunması Türkiye'ye yakışmıyor. Bu durum hem üniversite öğrencilerini hem de küçük yaştaki çocukları olumsuz etkiliyor."

Üniversite öğrencileri, yaşanan bu sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.