İlhan Palut: Emre Belözoğlu ile görüştük, 'üzgünüm' dedi

Konyaspor'da yolların ayrıldığı teknik direktör İlhan Palut, Emre Belözoğlu ile arasında geçen pro-lisans diyaloğuyla ilgili "O da üzgün olduğunu söyledi. Türk hocalarla dayanışma içerisindeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da yolların ayrıldığı teknik direktör İlhan Palut, yayıncı kuruluş BeIN Sports'ta ayrılık sürecine dair açıklamalarda bulundu.

"Güzel bir süreç, 2 yıllık birliktelik. Genel anlamda başarılı bir süreç olarak bakabiliriz" diyen Palut, "Beşiktaş maçını kaybettik ama kazanılabilecek bir maçtı. Oyuncularımda psikolojik olarak geri gitmeler gördüm. Ben de oyuncularımla beraber toplantılar yapıyordum. Sonrasında kulübün 2. Başkanı benimle görüşmeye geldi. 30 saniyelik bir görüşmeydi. Onlar için üzücü bir görüşme olacağını ancak yolları ayırmaya karar verdiklerini dile getirdiler. Kan değişikliği nedeniyle bu kararı aldıklarını söylediler" dedi.

'HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR NOKTAYDI'

Kararın kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Palut, "Takımın daha iyi olması için istişarelerimiz oluyordu yönetimle. Perşembe günü oyanancak maç için oyuncularımla toplantı yaparken böyle bir durumu beklemem mümkün değildi. Hiç beklemediğim bir noktaydı. Anlaşamadığımız konular bu boyutta değildi. Herkes için sürpriz bir karardı. Benden hemen sonra yeni bir teknik adamla anlaşılması konusunda takdir kamuoyunundur" diye konuştu.

'EMRE HOCA ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ, DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile arasında yaşanan polemiğe de açıklık getiren Palut, şunları söyledi:

"Emre Hocayla Trabzonspor maçının hemen ardından bir görüşme gerçekleştirdim. Emre Hoca da beni Konyaspor'dan ayrıldığım zaman aradı. Başakşehir maçlarına gittiğimizde odasında oturur kahve içeriz. Aramızda böyle bir diyalog vardır. Nuri Şahin ile de konuşuruz. Türk hocalarla dayanışma içerisindeyiz. Ben Pro Lisans alımı konusunda değişiklik yapılması gerektiğini söyledim sadece. Pro Lisans benim için çok önemliydi. Benim gibi futbolculuk geçmişi olmayan teknik direktörler için çok zor bir olay. Elit futbolcuların 3-4 maç Milli takımda oynamasını ben 4 senelik antrenörlük yapsam bile tolere edemiyorum dedim. Yanlış anlaşılmasın Emre Belözoğlu çok iyi bir kariyere sahip, ama şimdi de çok iyi bir teknik direktör dedim, ardından Şenol hoca ve Aykut hocayı örnek gösterdim. Bu nokta üzerinden Emre hocayı bu şekilde bilgilendirmek bence art niyet. Daha sonra Emre hocayla konuştuğum zaman o da üzgün olduğunu ve öncesinde eksik bilgilendirildiği için bunu söylediğini dile getirdi. Ayrılıktan sonra da konuştuk." 

Belözoğlu, deplasmanda 1-0 kaybettikleri Trabzonspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "İlhan Palut bizden rahatsız, benden, Nuri'den rahatsız. Erken çıktığımızı dair düşünceleri olduğunu söylüyor. Biz İlhan Palut'un başarısından rahatsız değiliz. Devam etmesi, çok daha başarılı olması yönünde arzumuz, isteğimiz var" açıklamasını yapmıştı. (HABER MERKEZİ)