İletişim Başkanlığı'ndan İsmail Saymaz'a telefon: Twitter iddiaları gerçek dışı

Gazeteci İsmail Saymaz, İletişim Başkanlığı'ndan arandığını ve Twitter hesabının kapatılmasıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığının ifade edildiğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli, 10 ilde yıkıma neden olan 7,7, ve 7,6'lık depremlerin ardından Twitter'a kısıtlama getirilmesi tartışma konusu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı Hughes ve Twitter'ın Türkiye'den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Costello ile geçtiğimiz gün video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise hükümet yetkilileri ve Twitter yöneticilerinin toplantısıyla ilgili, "Altı saat süren toplantıda -bazı engelli hesaplar var- İsmail Saymaz'ın hesabını kapatmaya çalışıyorlarmış. Onu da Twitter reddediyormuş ifade özgürlüğü kapsamında" ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise iddialarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan kendisini aradıklarını söyleyen Saymaz, "Twitter hesabımla ilgili yaptırım talebinde bulunulduğu iddiasının gerçekdışı olduğunu ifade ettiler. Yetkililer Twitter’la yapılan görüşmenin deprem bölgesindeki manipülasyon içerikli paylaşımlara ilişkin olduğunu belirttiler" dedi. 

İfade Özgürlüğü Derneği verilerine göre, hakimlik kararlarıyla erişime engellenen ve Twitter’ın işlem yapmadığı bazı hesaplar şöyle: Can Dündar, Sözcü Gazetesi, İsmail Saymaz, Sedat Peker, Birgün Gazetesi, Birgün Gazetesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Erk Acarer, Akşam Gazetesi, soL Haber, Onedio, Barbaros Şansal, Kemal Özkiraz, Eren Keskin. (HABER MERKEZİ)