İKSV'nin Gezgin Salon geri dönüyor: 25-26 Haziran'da Parkorman'da

Gezgin Salon serisi +1’in desteğiyle, 25-26 Haziran’da Parkorman’da iki gün sürecek bir festival olarak geri dönüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salon İKSV’nin etkinliği "Gezgin Salon", +1’in desteğiyle, iki gün sürecek bir festivalle, 25-26 Haziran’da Parkorman’da dinleyicilerle buluşacak. Biletler Lale Kart üyeleri için 25 Şubat’ta başlayan indirimli ve öncelikli satışın ardından 28 Şubat Pazartesi günü genel satışa açılacak.

Festivalin ilk günü, yeni albümleri ile Moderat ve L’Impératrice sahnede olacak. İkinci günün konukları ise Cigarette After Sex ve Tamino. Yakında eklenecek yeni isimler de Salon’un web sitesi ve sosyal medya kanallarından duyurulacak.

MODERAT

Modeselektor’un Gernot Bronsert ve Sebastian Szary’siyle Apparat’ın Sascha Ring’inden oluşan Moderat, 2003 yılındaki ilk EP’leri Auf Kosten der Gesundheit ile dinleyicilerle buluştu. Grup, 2013 ve 2016’da birbirini takip eden II ve III albümlerinin ardından Berlin’de 17 bin kişinin önünde bir konser verdikten sonra uzun bir ara verdi. Moderat, "MORE D4TA" albümleri ile 6 yıllık araya son verdi. 

L'IMPÉRATRICE

Soul-funk grubu L’Impératrice, Matahari’nin yayımlanmasından bu yana geçen üç yılda dünyanın dört bir yanından milyonlara ulaştı. İlk albümleriyle önce Fransa’da yankı uyandıran grup, 2021’deki son albümleri Tako Tsubo’da sırtını gerçeğe dayıyor.

CIGARETTES AFTER SEX

Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleriyle The Independent tarafından “samimi ve hayaletimsi” olarak övülen, The Guardian’ın grubun “noir rüya popu”nu “2017’nin en iyileri arasında” gösterdiği Cigarettes After Sex, İstanbul’a geliyor. İspanya’nın Mallorca adasındaki muazzam bir evde kaydedilen şarkılar, huzursuzluk veren güzelliği, erotik özlemi ve kaydın yapıldığı mekânın katı minimalizmini, pürüzsüz çizgilerini ve yumuşak ışığını yansıtıyor.

TAMINO

İlk albümü Amir’i 2018’de çıkardığında 21 yaşında olan Tamino, yeni albümü Amir'de romantizmden ıssızlığa kadar birçok duyguyu dışarı vuruyor, farklı ruh halleri arasında geziniyor. Amir albümünde Brükselli Arap müzisyenlerden oluşan Nagham Zikrayat kolektifinin de katkısı bulunuyor.

Program (25, 26 Haziran 2022, 14.00) - Parkorman

Cumartesi (25 Haziran): Moderat (live), L'Impératrice

Pazar (26 Haziran): Cigarettes After Sex, Tamino