İklim eylemcileri Mona Lisa'ya çorba attı

Fransa'nın başkenti Paris'te çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan eylemciler, "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkati çekmeye çalışan çevre eylemcileri Mona Lisa tablosuna çorba attı. BFMTV'nin haberine göre, eylemciler Paris'teki Louvre Müzesi'nde bulunan Mona Lisa tablosunu hedef aldı.

AA'nın aktardığına göre, tabloya çorba fırlatan iki gösterici, eserin çevrelendiği alana girerek eylem yaptı. Eylemciler, "Hangisi daha önemli? Sanat ya da sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hakkı? Tarım sistemimiz hasta" ifadesini kullandı. Eylemleri sırasında, ülke genelinde gelirlerinin azlığından şikayet eden çiftçilerin günlerdir sürdürdüğü protestolara atıf yapan eylemciler, çiftçilerin çalışmalarının karşılığını alamadığına işaret ederek "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" dedi.

Cam bir vitrin ile korunmuş olan Mona Lisa tablosu, eylemden zarar görmedi. Çevreci eylemci iklim krizine dikkati çekmek için farklı sanat eserlerini hedef aldıkları eylemlerini sürdürüyor.

Göstericiler daha önce de İngiltere’nin Londra'daki National Gallery'de sergilenen Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası atmış, Almanya'nın Potsdam kentindeki Barberini Müzesi'nde sergilenen Fransız ressam Claude Monet'in "Les Mueles" (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine ise patates püresi fırlatmıştı.

Londra'daki bal mumu heykel müzesi Madame Tussauds'daki Kral 3. Charles'ın heykeline de eylemciler tarafından çikolatalı kek atılmıştı.

ÇİFTÇİLERİN EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Fransa'da çiftçilerin tarım sektöründe daha iyi koşullar talep etmek ve hükümetin tarım sektörüne ilişkin politikalarına tepki göstermek amacıyla düzenlediği gösteriler devam ediyor. Languedoc-Roussillon bölgesindeki Nimes kentinde bir araya gelen çiftçiler, bazı noktalarda ateşler yakarak protesto gösterisi düzenledi. Fransa ile İspanya'yı birbirine bağlayan A9 otoyolunda traktörleriyle toplanan yüzlerce çiftçi, otoyolu trafiğe kapattı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler fransa mona lisa eylem