İklim aktivisti Greta Thunberg'e 'polise itaatsizlik'ten para cezası

Greta Thunberg, haziran ayında katıldığı bir iklim protestosunda polisin emrine itaatsizlik ettiği iddiasıyla para cezasına çarptırıldı. Cezanın miktarı Thunberg'in gelirine göre belirlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, haziran ayında Malmö'de katıldığı iklim protestosunda 'polise itaatsizlik ettiği' gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı. Malmö Bölge Mahkemesi, Thunberg'in atılı suçtan para cezası ödemesine hükmetti.

Reuters'ın haberine göre, mahkeme, Thunberg'in 16 Haziran'da polisin iklim protestosundan ayrılma emrine itaatsizlik ettiğine hükmederek para cezası ödemesine karar verdi. 

PARA CEZASI THUNBERG'İN GELİRİNE GÖRE BELİRLENECEK

Hakim karşısına çıkan Greta Thunberg, mahkemede yaptığı savunmada, protestoya katıldığını ve polisin emrine uymadığını kabul etti, fakat suçlu olmadığını, zorunlu olarak o şekilde davrandığını söyledi. Thunberg, "Eylemlerim meşrudur. Yaşamı, sağlığı ve mülkü tehdit eden acil bir durum halinde olduğumuza inanıyorum. Sayısız halk ve topluluk hem kısa vadede hem de uzun vadede risk altında" ifadelerini kullandı. 

Greta Thunberg'in ödeyeceği para cezası, kendisinin bildirdiği gelire göre belirlenecek. Bu sebeple, Thunberg'in ödeyeceği para cezasının ne kadar olacağı netleşmedi.

Ne olmuştu?

Thunberg ve diğer iklim aktivistleri 19 Haziran'da Malmö Limanı’nın petrol terminalindeki yolu trafiğe kapattıktan sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı. Greta Thunberg, iklim değişikliğinin etkilerine dikkati çekmek için ülkesi İsveç'te başlattığı haftalık okul greviyle adını duyurmuştu. Grev, 100'e yakın ülkede benzeri eylemlere ilham vermişti. (DIŞ HABERLER)