İkizdere'de toprak taşıyan kamyon dereye yuvarlandı

İkizdere Çevre Derneği, İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağı için çalışma yapan bir kamyonun dereye yuvarlandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cengiz İnşaat tarafından projelendirilen Rize-İyidere Lojistik Liman İnşaat'ında kullanılmak üzere İkizdere'ye bağlı İskencedere Vadisi'nde taş ocağı açılması için çalışmalar sürüyor. Bölge halkının taş ocağına karşı hukuki mücadelesi sürerken, bu sabah saatlerinde taş ocağı alanından toprak taşıyan kamyon dereye düştü. 

'CENGİZ HOLDİNG KAMYONCULARIN DA CANINI TEHLİKEYE ATIYOR'

Elde edilen bilgilere göre; kamyon şoförünün sağlık durumunun iyi ve herhangi bir yarası yok.  İkizdere Çevre Derneği, yaşanan kazayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: "İkizdere'de zor şartlar altında ısrarla yapılan doğa katliamında, vadiden toprak taşıyan bir kamyon dereye düştü. Cengiz Holding ve destekçileri bizim doğamızı yok ederken, kamyoncuların canını da tehlikeye atıyor."

Kamyonun dereye düştüğü anları görüntüleyen kişi, bölgede taş ocağının olmayacağını daha önce dile getirdiklerini belirtti, "Yetkililere sesleniyoruz, taş ocağını derhal durdurun" dedi. (HABER MERKEZİ)