İki kere parti değiştiren aday: Hasan'a hırsız dedim

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde AK Parti adayı Candal, seçim çalışmaları sırasında zorlandı. Seçmen Candal'a, daha önce de İYİ Parti'den aday olduğunu hatırlatarak "AK Parti'ye hırsız diyordunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 2019 yılı seçimlerinde İYİ Parti'den aday olan Mustafa Candal, bu yıl AK Parti'den aday olarak halktan oy istedi. İlçede gittiği bir mahallede ise bir seçmen Candal’a, geçem dönem sarf ettiği sözleri hatırlatarak, “Hırsız dediğiniz partiden aday çıkmışsınız, bizden oy istiyorsunuz. Hadi bu hırsızlığa dahil oldunuz, oy alarak bizide mi dahil etmek istiyorsunuz” dedi.

'HIRSIZ DEDİĞİNİZ PARTİDEN ADAY ÇIKTINIZ'

Mustafa Candal, 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti'den Tekkeköy ilçe belediye başkanlığına aday gösterilmeyince, istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. Ancak Candal, seçimi AK Parti adayı Hasan Togar’a kaybetti. 2024 seçimlerinde ise yeniden AK Parti'ye geçen ve aday gösterilen Candal, ilçede seçim çalışmaları sırasında zor anlar yaşadı.

Candal, dün ilçesinin Yağbasan Mahallesi'nde gittiği bir kahvehanede vatandaşlardan oy istedi. Bu sırada bir seçmen Candal'a, "Geçen dönem İYİ Parti'den adaydınız. Geldiniz bize dediniz ki 'AK Parti hırsızlık yapıyor, yolsuzluk yapıyor. AK Parti'ye oy verilmez' dediniz. Biz de size inandık, güvendik, geçen dönem destek çıktık. Şimdi hırsız dediğiniz partiden aday çıkmışsınız, bizden oy istiyorsunuz. Hadi bu hırsızlığa dahil oldunuz, oy alarak bizide mi dahil etmek istiyorsunuz. Sizin camınızdan bu Yağbasan seçmeni bu kadar mı aptal görünüyor?" dedi.

Zor anlar yaşayan Candal, AK Parti’den ayrılarak bağımsız aday olan mevcut ilçe Belediye Başkanı Hasan Togar’ı kastederek, “Hasan hırsızlık yapıyor dedim, yine diyorum, şimdi de diyorum" ifadelerini kullandı.