İki kentten iki işkence iddiası

Adana'dan 41 yaşındaki M.K. ve İstanbul'dan K.T., polis tarafından götürüldükleri karakolda işkenceye maruz kaldıklarını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da 41 yaşındaki M.K.'nin aracından 17 Nisan'da yapılan aramada dört, C.Y. ve iki kadında 10 tabanca çıktı. 4 kişi, silah kaçakçılığı iddiası ile Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) getirildi. M.K., burada işkenceye maruz kaldığını anlattı.

30 yaşındaki K.T. de 17 Nisan'da iddiaya göre İstanbul Sarıyer'de berberde polis Y.Ç. ile tartıştı. Daha sonra K.T.'nin aracı, içinde Y.Ç.'nin de olduğu polisler tarafından durduruldu. K.T., götürüldüğü karakolda ağır şiddete maruz kaldığını ifade etti.

BİRİ TUTUKLANIRKEN BİRİ SERBEST BIRAKILDI

Sözcü'den İsmail Saymaz, bugün yayınlanan 'Al sana sıfır tolerans' başlıklı yazısında M.K. ve K.T.'nin karakolda gördükleri şiddeti kaleme aldı.

Yazıda M.K.'nin iddiaları şu şekilde ifade edildi: "Avukat görüşme odasına alındım. Işıkları kapattılar. Üzerime su döküp copla dövdüler. Silahları üstlenmemi istediler. 20 dakika dayak yedim. Ambulans istedim, çağırmadılar. Nefes alamadım, kalbim sıkıştı. Avukatım ambulans çağırmış ancak bana söylemediler.”

M.K. ve C.Y. tutuklanırken iki kadın serbest bırakıldı. M.K. suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Sarıyer'de polis Y.Ç. ile tartışan K.T. daha sonra aracıyla seyir halinde iken trafikte içinde Y.Ç.'nin de olduğu polisler tarafından durdurularak araçtan indirildi. Tutanakta, 'araçtan uyuşturucu kokusu gelmesi üzerine araçtan indirildikleri' yazıyor. Ayrıca K.T.'nin iki polise hakaret edip saldırdığı belirtiliyor. 

Yazıda konuyla ilgili şunlar kaleme alındı: "Tutanakta yazılanların aksine K.T.'nin üzerinde veyahut araçta uyuşturucu madde bulunmadı. Kanında ve idrarında uyuşturucu ve alkol bulgusu çıkmadı. K.T. sokakta ve karakolda ağır şiddet gördüğünü ileri sürerek, şöyle diyor: 'Polis ters kelepçe yapıp beni yere yatırdı ve dövdü. Özellikle M.Ç. adlı polis gözlerimi şişiren, kulağımdan çekip beni sürükleyen, elmacık kemiklerimden ve burnumdaki kırıklara neden olan kişidir. Y. de darp etti. İki polis bana küfretti.' K.T.'nin burnunda ve elmacık kemiklerinde kırık tespit edildi. Polislerin mukavemet, tehdit ve hakaret suçundan suç duyurusunda bulunduğu K.T. serbest bırakıldı." (HABER MERKEZİ)