İki ilde dört mahalle karantinaya alındı

Korona virüsü nedeniyle Balıkesir'de üç mahalle, Bilecik'te bir mahalle ve Adıyaman'da 140 evde karantina uygulanacak.

Bilecik'in Beşevler Mahallesi için alınan karantina kararı sonrasında jandarma ekipleri kontrol noktası oluşturdu. (Fotoğraf: Zafer Özuğur/Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Valiliği, Altıeylül ilçesinde Yakupköy, Aslıhantepecik ve Paşaköy mahallelerinin korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında karantinaya alındığınu duyurdu.

Açıklamada, “Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen Mahalleler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 26.10.2020 tarihi saat 18.00’den itibaren karantina altına alınmıştır” denildi.

Bilecik'te Gölpazarı ilçesine bağlı Aktaş köyü Beşevler Mahallesi de karantinaya alındı. Gölpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararda şu ifadelere yer verildi:

“Gölpazarı İlçesi Aktaş Köyü Beşevler Mahallesinde, koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. 28. ve 72. maddeleri kapsamında, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verilmiş olup ilgili mahalleye giriş ve çıkışlar 26.10.2020 saat 00.01 itibari ile sınırlandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgının yayılmasını önlemek amacıyla kent merkezindeki 120 evde karantina uygulanmasına karar verdi.

Valiliğin internet sitesinden duyurulan karara göre, karantina kararı 14 gün geçerli olacak. (HABER MERKEZİ)