'İki gün ikamet ihlali' ile muhtarlıktan oldu

Trabzon'da bir muhtar adayı ara seçimleri kazanmasına karşın 'altı ay ikamet etme' kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle mazbatasını alamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde muhtarlık seçimini kazanan İsmail Taşlı, ikamet ihlali nedeniyle mazbatasını alamadı. İki adayın yarıştığı muhtarlık ara seçimini altı oy farkla kazanan Taşlı'nın, rakibinin itirazı üzerine adaylık için mahallede 180 günlük oturma şartını iki günle ihlal ettiği belirlendi.

6 Haziran’da ara seçime gidilen mahallede İsmail Taşlı 144 oy, rakibi Yusuf Alhan da 138 oy aldı. Seçimi kazanmasına karşı mazbatayı alamadığını ve nihai kararı beklediklerini anlatan Taşlı, "Seçimi altı oy farkla kazandım. Kazanmama rağmen şikayet üzerine YSK'nın kararı gereği, altı ay ikamet zorunluluğu vardı. Bize göre bunu 180 gün olarak doldurduk. Bu durumda, altı ay kuralına iki gün kala, mazbatamızı vermediler. Burada biz halkın teveccühüyle seçildik. Muhtarlığı kazanmamıza rağmen böyle bir durumla karşılaştık. 180 günü baz alarak; yaptığımız araştırmalarda bir gün kala mazbata verilen kişiler var. Bu emsallerle son karar itiraz başvurumuzu yaptık. Oradan gelecek kararı bekliyoruz" dedi.

 İsmail Taşlı

Çıkacak karara saygılı olacaklarını söyleyen Taşlı, "Kazanmadığı seçiminin şayet muhtarlığını yapmasını da onun kişiliğine bırakıyorum. Şu anda rahmetli muhtarın baş azası, mahallede muhtarlık görevini sürdürüyor. Sonuç itibarıyla bu seçim yaşandı. Seçimi kazanmış bulunmaktayım. İki gün nedeniyle mazbatayı bana vermemelerini, çok mantıklı bulmuyorum. Yapılacak yeni incelemeler sonucu, mazbatanın tarafıma verileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Muhtarsız kalan mahallede, ilçe seçim kurulunun kararı bekleniyor. (DHA)

Etiketler trabzon ortahisar