İki EHB'li avukat gözaltına alındı

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi. Gülhan Kaya İzmir'de, Mustafa Taylan Savran ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, eski İstanbul Barosu Başkan adayı avukat Sezin Uçar'la birlikte, Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan Gülhan Kaya İzmir'de, Mustafa Taylan Savran ise İstanbul'da gözaltına alındı. Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar ile Av. Kader Tonç'un da evleri basıldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan her iki avukatın da evlerinde olmadığı öğrenildi.

'DEVRİMCİ AVUKATLIK SUÇ DEĞİLDİR'

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, operasyonu Twitter hesabından duyurdu ve gözaltına alınan avukatların dosyalarında gizlilik kararı olduğunu belirtti. Bürodan yapılan açıklamada, "Devrimci avukatlık yapmak, ezilenlerin hukukunu savunmak suç değildir" denildi.

ESP'YE DE OPERASYON YAPILMIŞTI

14 Mayıs seçimlerinden kısa süre önce de, 30 Nisan'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik 8 ilde operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün ve Yeşil Sol Parti Eskişehir adayı Müslüm Koyun'un da aralarında olduğu 7 kişi tutuklanmış, 16 kişi ise ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na yapılan operasyon, 30 Nisan'da ESP'lilere yapılan devamı niteliği taşıyor. (HABER MERKEZİ)