İİSŞP: 1 Mayıs tüm fabrika ve iş yerlerinde kutlanacak

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, 26 Nisan-1 Mayıs tarihlerini 1 Mayıs haftası ilan ederek 1 Mayıs’ın tüm fabrika ve iş yerlerinde kutlanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşçi Sendikaları Şubeler Platformu bir açıklama yayınlayarak, ‘İşçiler 1 Mayıs’a 1 Mayıs fabrikalarda’ sloganıyla 1 Mayıs’ın tüm fabrika iş yerlerinde kutlanacağını duyurdu.

Tekstil, deri, kimya, taşıma, liman, tersane, gıda, metal, sağlık, belediye gibi birçok iş kolunda örgütlü olan platform, işçilere birlik çağrısı yaparak mücadeleyi büyütmeye davet etti. "1 Mayıs’ı yasaklamak isteyenler, pandemi gerekçesi ile kutlanamaz hale getirmek isteyenler bilmelidir ki, 130 yıldır başaramadıklarını bugün de başaramayacaklar" diyen platform, işten atılmaların yasaklanmasını istedi.

130 FABRİKADA 1 MAYIS COŞKUSU YAŞANACAK

Platform diğer taleplerini şu şekilde sıraladı: "Kod 29 kaldırılsın, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılsın, her işçiye günümüz koşullarında geçinebileceği bir ücret sağlansın, pandemi koşullarında izinli olan işçilerin ücretleri tam ödensin, pandemi ile mücadelede 28 günlük tam kapanma kararı alınsın, tüm işçi ve emekçilerin ücretleri eksiksiz ödensin, tüm işçi ve emekçiler için yaygın test ve hızlı aşılama sağlansın."

1 Mayıs haftası boyunca platforma bağlı sendikalar, 130 fabrika ve iş yerinde ve bu fabrika ve iş yerlerine bağlı yaklaşık 350 işletme ve noktada 1 Mayıs etkinlikleri gerçekleştirecek. Pandemi gerekçesiyle başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde mitingler, 1 Mayıs’ı da kapsayacak şekilde yasaklanmıştı. (HABER MERKEZİ)