İHO ve EO’dan ‘Araftaki Türkiye’ başlıklı Güz Okulu

İnsan Hakları Okulu ve Eskişehir Okulu, “Araftaki Türkiye” başlığıyla Güz Okulu düzenleyecek. Adaletten politikaya, kültürden ekonomiye birçok başlık masaya yatırılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İnsan Hakları Okulu (İHO) ve Eskişehir Okulu (EO) ortaklığında 5-6 Kasım 2022 tarihleri arasında Ankara’da “Araftaki Türkiye” başlıklı Güz Okulu düzenlenecek.

Program kapsamında Türkiye’deki kritik seçim öncesinde adalet, politika, kültür, ekonomi, toplumsal cinsiyet, ekoloji ve barış konuları, “Araftaki Türkiye” başlığı altında ele alınacak. Kriz, Dönüşüm ve Sosyal Politika başlığı ile Ayşe Buğra tarafından verilecek açılış dersinin ardından şu oturumlar gerçekleştirilecek:

-Adalet İstemek Ne İstemektir? - Solmaz Zelyut

-Politik Özgürlüğün İnşası ve Korunması Üzerine - Fatmagül Berktay

-Her Yer Distopya - Ceylan Özgün Özçelik

-İki Cehennemin Arafında: Türkiye Kapitalizminin Süreklileşmiş Krizinin Yeni Evresi - Muammer Kaymak

-İkili Cinsiyet Rejiminin Arafı - Yıldız Tar

-Arafta Ekoloji: İklimi mi Kurtarsak Sistemi mi Değiştirsek? - Cemil Aksu

-Siyasalın İnşası: Geçmişle Yüzleşme ve Barış İhtimali - Nesrin Uçarlar

BAŞVURULAR 24 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK

Mülkiye Kültür Merkezi Prof. Dr. Oral Sander Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek program için katılımcı sayısının 25 kişiyle sınırlı olduğu ve Ankara dışında yaşayan katılımcıların yol masraflarının (sadece tren/otobüs olmak üzere) karşılanacağının duyurulduğu Güz Okulu’na başvurular 24 Ekim 2022 Pazartesi gününe kadar şu adresten yapılabilecek. (DUVAR)