İHD: Yetkilileri ve savcıları göreve çağırıyoruz

İHD, Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında çıkan yangında 29 işçinin ölümüyle ilgili, "Etkin bir adli ve idari soruşturma yürütülmesi için yetkilileri ve savcıları göreve çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği, İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan yangında 29 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İş güvenliği önlemlerinin alınmadığı gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşildiği belirtilen açıklamada, "İş güvenliği önlemlerinin alınmaması ve denetim görevini ihmal edenler de dahil bu acı olayın yaşanmasında rolü bulunan bütün sorumluların tespiti ve cezalandırılmasını sağlayacak, etkin bir adli ve idari soruşturma yürütülmesi için yetkilileri ve savcıları göreve çağırıyoruz" denildi.

İHD'den yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'un ünlü eğlence mekânlarından biri olarak bilinen Masquerade Club’ta yapılan tadilat sırasında oksijen tüpünün patlamasıyla çıktığı belirtilen yangında 29 işçinin yanarak hayatını kaybetmesi, her iş cinayetinde karşımıza çıkan, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı gerçeğiyle hepimizi acı bir şekilde yüzleştirmiş, işyerinin ruhsat ve denetimindeki ihmali açıkça ortaya koymuştur.

Basın kaynaklarında olayın yaşandığı mekanda çıkış için tek bir kapı olduğu ve tadilatın kaçak olarak yapıldığına dair tespitler olmakla birlikte, işyerinin resmi web sitesinde tadilatın kamuoyuna duyurulmuş olması, görevli idarenin denetimi bilerek ya da ihmalen gerçekleştirmediğini düşündürmektedir.

Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, iş güvenliği önlemlerinin alınmaması ve denetim görevini ihmal edenler de dahil bu acı olayın yaşanmasında rolü bulunan bütün sorumluların tespiti ve cezalandırılmasını sağlayacak, etkin bir adli ve idari soruşturma yürütülmesi için yetkilileri ve savcıları göreve çağırıyoruz."