İHD hasta mahkum Nisgavlioğlu'nun serbest bırakılmasını istedi

İHD İzmir Şubesi, kanser teşhisi konulan 68 yaşındaki mahkum Yunus Nisgavlioğlu'nun serbest bırakılmasını ve tedavisinin acilen yapılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta mahkumların durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi. Konak eski Sümerbank önünde düzenlenen açıklamaya dernek üyelerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. “Hasta mahpuslar ölüyor, susma suça ortak olma” yazılı pankart taşınan açıklamada, Şube Sekreteri Ali Aydın, geçtiğimiz günlerde kanser teşhisi konulan 68 yaşındaki mahkum Yunus Nisgavlioğlu’ nun durumunu kamuoyu ile paylaştı.

'KANSER VÜCUDA YAYILDI'

12 yıldır tutuklu olan Yunus Nisgavlioğlu’ nun Afyon T Tipi Hapishanesi’nde kalmakta iken 26 Ekim 2022’de fenalaştığını söyleyen Aydın, hastaneye götürülen mahpusun tansiyon ve şekeri yüksek olmasına rağmen hapishaneye geri gönderildiğini belirtti. 31 Ekim günü gece saatlerinde yeniden fenalaşan Nisgavlioğlu, kalp krizi geçirerek bilinci kapalı bir şekilde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildiğini aktaran Aydın, bir hafta yoğun bakımda kalan Nisgavlioğlu'na nöroloji doktoru tarafından beyin ve çevresinde aşırı sıvı birikmesi hastalığı (hidrosefali) tanısı konulduğunu dile getirdi. İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Nisgavlioğlu'nun PET sonucunda ise kanser olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Aydın, hastalığın vücutta metastas yaparak yayıldığının belirtildiğini de aktardı.

'ATK RAPORU BİR AN ÖNCE GELMELİ, SERBEST BIRAKILMALI'

Nisgavlioğlu'na Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne verilen heyet raporunda ceza tehirinin uygun olacağının belirtildiğine dikkat çeken Aydın, ailenin Adli Tıp Kurumu'na (ATK) başvurduğunu ancak başvurudan halen daha bir sonuç çıkmadığını dile getirdi. Son alınan bilgilere göre ise 23 Aralık günü omurilik ameliyatına girerek sırtından bir kitle alınan ve o bölgeye platin takılan Nisgavlioğlu'nun serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Nisgavlioğlu yaklaşık 40 gündür Afyon Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olmak üzere kontrolleri devam etmektedir. Nisgavlioğlu’nun ATK raporu bir an önce gelmelidir, yarın çok geç olabilir. Biz, insan hakları savunucuları, hasta mahpusların tedavilerinin acilen yapılmasını ve ağır hasta mahpusların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. (DUVAR)

Etiketler ihd hasta mahkum