İHD Diyarbakır genel kurulunu yaptı

İHD Diyarbakır Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle yeni yönetim belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulu, barodaki elektrik kesintisi nedeniyle yer değişikliği yapılarak, dernek binasında gerçekleştirildi. Genel kurula; İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Barış Anneleri, kayıp yakınları, Sivil Toplum Örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yanısıra çok sayıda dernek üyesi katıldı. 

ZEYTUN: BARIŞ SÜRECİ İNŞA EDİLMELİ

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Abdullah Zeytun, binlerce insanın ölmesine neden olan silahlı çatışma ortamının devam ettiğine ve gerisinde zorla kaybetme, yerinden göç ettirme ve işkence gibi insanlık dışı olaylar bıraktığına dikkat çekti. Zeytun "İnsan hakları ve demokratik değerlere aykırı uygulamalara karşı Türkiye'de gerçek bir barış süreci inşa edilmelidir" çağrısı yaptı.

Geçirdikleri faaliyet dönemi içerİsinde insan hakları ihlallerinin sürdüğüne ancak buna karşı insan hakları savunucuları olarak ihlallerle aralıksız bir şekilde mücadele ettiklerine vurgu yapan Zeytun "Cezasızlıkla mücadele ve adalet arama ekseninde, kayıp yakınlarının İHD çatısı altında sürdürdükleri oturma eylemleri tüm baskı ve yasaklamalara rağmen sürdürülmektedir. İHD Diyarbakır Şubesi olarak, özellikle bölgede gerçekleşen faili meçhul ve kayıp davalarını takip ettik ve cezasızlıkla mücadele alınında aktif rol aldık" diye konuştu.

TÜRKDOĞAN: KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEK DİNAMİK VAR

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise Türkiye’nin tüm dinamikleriyle Kürt sorununu çözebilecek yeterli bilgi ve birikime sahip olduğunu, bunun için siyasi iradenin varlığına işaret etti. Sedat Peker’in ifşalarına değinen Türkdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin, kendi içindeki bu çeteci yapıları mutlaka ayıklaması gerektiğini, adalete olan güvenin ancak bu şekilde tesis edilebileceğini söyledi.

İzmir’de HDP’li çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine değinen Türkdoğan, “Türkiye toplumunun çok büyük bir kısmı bu saldırıya karşı çıktı. Bu önemli görüntü oluşturdu” dedi.

'KAPATMA DAVASI REDDEDİLMELİ'

HDP’nin kapatılması davasının kesinlikle reddedilmesi gerektiğini ifade eden Türkdoğan, “Anayasa Mahkemesi üyeleri açsınlar, AİHM’in Demokratik Toplum Partisi (DTP) kararını okusunlar, başka da hiçbir şey yapmasınlar. AİHM’in DTP kararını dayanak yaparak çok rahat kapatma talebini reddedilirler. Öte taraftan her gün nefret söylemi kullanan siyasi partiler ve onların temsilcileri var. Peki bunlarla ilgili neden işlem yapmıyorsunuz? İnsanların adeta haşereler gibi katledilmesini, soykırıma uğramasını savunan insanlara neden işlem yapmıyorsunuz? Bu ülke bu kadar kötülüğü taşımak zorunda değil” ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından İHD'nin son iki yılda yapmış olduğu çalışmaları içeren raporlar faaliyet, mali ve denetim raporlarının okunmasından sonra seçim yapıldı.

YÖNETİM BELİRLENDİ

Tek listeyle seçime gidilen genel kurulda, yönetime şu isimler seçildi: 

1.Abdullah ZEYTUN
2.Ezgi Sıla DEMİR
3.Ercan YILMAZ
4.Ferhat BERKPINAR
5.Derya YILDIRIM
6.Mehmet Tahir SAÇAKLIDIR
7.Yakup GÜVEN.
(HABER MERKEZİ)

Etiketler ihd diyarbakır kongre