İddia: Yaşlı hastaya eziyetin görüntüleriyle şantaj yaptı

Ataşehir'deki özel hastanede yaşlı hastaya yapılan eziyetle ilgili görüntüleri ele geçiren temizlik görevlisinin, hastane yönetimine şantaj yaparak para istediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ataşehir'deki özel hastanede, yoğun bakımdaki yaşlı hastanın yüzüne para atarak kötü muamelede bulunan şüphelilerin polise verdikleri ifadelerde "Görüntüleri eğlence amaçlı çektik" dedikleri öğrenildi. Olaya şahit olan hastanenin temizlik görevlisi Murat Y'nin şüphelilerden gizlice ele geçirdiği görüntüleri hastanenin kurumsal mail hesabına atarak şantaj yaptığı öne sürüldü.

Ataşehir İçerenköy'de özel bir hastanede, sağlık personelinin yaşlı hastaya suratına para atarak hakaret ettiği anlara ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Tepkilerin ardından hastanenin faaliyetleri durdurulurken, olaya karıştığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLERİ GİZLİCE KAYDEDİP HASTANEYE ŞANTAJ YAPTI

DHA'nın haberine göre olayla ilgili yürütülen soruşturmada ise yeni detaylara ulaşıldı. Aralık ayında Ali E, yaşlı hastaya eziyet ederken arkadaşı İ.E.A. bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. İddiaya göre bu anları gören temizlik görevlisi Murat Y, İ.E.A'nın haberi olmadan görüntüleri kendi cep telefonuna attı. Murat Y. gizlice aldığı görüntüleri daha sonra hastanenin kurumsal mail hesabına gönderdi ve üzerine de "Bu görüntüler sizin için iyi olmaz. Ya bana para verirsiniz ya da görüntüleri yayınlar itibarınızı zedelerim" yazdı. Hastane yönetimi bu mailin ardından 26 Şubat'ta savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi, suç duyurusunun ardından olaya karıştığı tespit edilen 8 kişiyi işten çıkardı.

Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü. Şüphelilerin tamamının polise verdiği ifadede, "Görüntüleri eğlence amacıyla çektik. Kötü bir amacımız yoktu" dediği öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 8 şüphelinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

YOĞUN BAKIM HASTALARI FARKLI HASTANELERE NAKLEDİLİYOR

Bu arada özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastaların, farklı hastanelere nakledildiği bildirildi. Hasta yakınları ise hastanelerde yer bulamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi.  

Bir hasta yakını, hiçbir hastanede yoğun bakımda yer bulamadıklarını söyleyerek, "Sabahtan beri çabalıyoruz. Videoyu izledim ama, o münferit bir olay değil mi? Yer bulamıyoruz. Eşim KOAH hastasıydı. Entübe oldu, aynı zamanda pıhtı attı. Pıhtı atmış bir hastayı ben nereye götüreceğim? Bana bir yer bulun" dedi.  

'HASTA İÇİN DE HASTANE İÇİN DE KÖTÜ BİR DURUM' 

Bir başka hasta yakını ise, "Hastane hastaları boşaltıyor. Biz hastamızı başka hastaneye götüreceğiz. Yoğun bakımdaki tüm hastaları nakledecekler. Hasta için de hastane için de kötü bir durum. İki kişinin yapmış olduğu bir olayı bütün hastaneye mal etmeleri de olmaması gereken bir olay. Zaten o kişiler hakkında işlem başlamış, gereken yapılıyor. Diyecek bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)