İddia: Suudi Arabistan Süper Kupa parasını TFF'den geri istedi

Suudi Arabistan'ın, Süper Kupa için TFF'ye verdiği 4,5 milyon euroyu geri istediği iddia edildi. Kulüplere verilen paranın bir kısmının ise BDDK tarafından borçlara karşılık kesildiği belirtiliyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023'te oynanması planlanan ancak pankart ve Atatürk resimli tişört sebebiyle iptal edilen maç sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan cephesinin, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) organizasyon için verdiği 4,5 milyon euroyu geri istediği iddia edildi.

Sporx'in haberine göre, Suudi tarafı paranın iadesi için TFF'ye mektup gönderdi. İki taraf arasında müzakerelerin devam ettiği belirtildi.

PARALARI BDDK KESTİ

Suudi yetkililer, anlaşma gereği karşılaşma için 4.5 milyon euro ödeyecek, bunun yüzde 20'si TFF'ye verilecek, yüzde 80'i de iki kulüp arasında eşit paylaştırılacaktı. Organizasyon için kulüplerin kasasına giren paranın yüzde 50'sinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından borçlara karşılık kesildiği iddia ediliyor.

KOÇ 'İADE EDECEĞİZ' DEMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz haftalarda konuk olduğu bir programda parayı geri iade edeceklerini bildirmişti ve şöyle konuşmuştu: "1.3 milyon aldığımızı biliyorum, bir 3 daha üstüne gelmiş olabilir. Tabii ki bizim hakkımız değil o para. Federasyon isterse iade edeceğiz. İsteyecektir muhtemelen geri iade etmek için. Bizim Federasyonla yaptığımız bir sözleşme var. Suudi tarafıyla Federasyon arasında var. Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum. Süreç boyunca TFF şeffaf davransaydı sürecin sonunun böyle olmayacağını düşünüyorum."

(SPOR SERVİSİ)