İddia: Roman Abramoviç, Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'in, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin çağrısı üzerine Rusya'yşla barışçıl çözüm bulunması için devreye girdiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi olan ve Ukrayna krizi sonrasında kulübün yönetimini vakfın mütevelli heyetine devreden Roman Abramoviç'in, Kiev ile Moskova arasındaki arabuluculuk girişimlerine dahil olduğu öne sürüldü. Rusya ve İsrail vatandaşı olan milyarderin, savaşa barışçıl bir çözüm bulunması için temaslarda bulunduğu açıklandı.

Abramoviç'in sözcüsü, "Ukrayna tarafının, barışçıl bir çözüme ulaşılmasına destek vermesi için kendisiyle temas kurduğunu ve o zamandan beri bunu denediğini teyit edebilirim" dedi. Sözcü, durumun ciddiyeti nedeniyle daha fazla ayrıntı vermeyeceklerini söyledi.

Abramoviç'in devreye girmesi talebinin, Ukraynalı film yapımcısı Aleksander Rodnyansky'den geldiği belirtildi. Rodnyansky, The Guardian gazetesine demecinde, "Ukrayna tarafının, barışçıl bir çözüm bulunmasında kendilerine yardımcı olması için Rusya'da birisini bulmaya çalıştığını teyit edebilirim. Abramoviç'le Yahudi cemaati üzerinden bağları var ve yardım için ona çağrıda bulundular. Abramoviç, o tarihten beri, barışçıl bir çözüm için destek sağlamaya çalışıyor. Etkisi sınırlı olsa da, bu çağrıya yanıt veren ve girişimlerde bulunan tek isim" dedi.

Rodnyansky, "Bunun bir etkisi olup olmayacağını bilmiyorum ama [Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir] Zelenskiy'nin ofisiyle bizzat temas halindeyim ve samimi çabalarından dolayı minnettar olduklarını biliyorum" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)