İddia: Nevşehir eski Belediye Başkanı’nın istifasını Erdoğan istedi

Nevşehir eski Belediye Başkanı Rasim Arı’nın istifa etmediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği iddia edildi.

Rasim Arı
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

DUVAR - 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı’nın istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği ileri sürüldü.

Rasim Arı’nın istifa etmesiyle Nevşehir Belediye Meclisi tarafından belediye başkanlığı görevine getirilen Mehmet Savran, Kapadokya FM’de katıldığı programda Rasim Arı’nın istifa etmediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istediğini söyledi.

SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

Ocak ayında istifa eden Rasim Arı görevinden sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiğini ancak "tek kuruş haram lokma" yemediğine dair ifadeler kullanmıştı. Ayrıca istifasıyla ilgili Arı, “Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır. Belediye başkanı arayan arkadaşlarımız sakın ola sağlık problemlerini başka mecralara çekip bizi karalamasınlar” diye konuşmuştu.

RASİM ARI: DEMEK Kİ KURGULAYANLAR İÇİNDE SEN DE VARDIN

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın eski Belediye Başkanı Rasim Arı’yı Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevden aldığı iddiasına Arı’dan cevap geldi. Arı, mevcut belediye başkanına verdiği cevapta; “Her zaman söylediğim bir söz var liderin omzuna yük olunmaz omzundan yük alınır. Siyasetçiler kendi çapsızlıkları ve eksiklerini kapatmak için  kendi yaptığı yanlışı liderinin üzerine atarak liderine zarar verir.
Biz istifa ile alakalı söyleyeceğimizi söyledik ve işimize bakıyoruz dokuz ay sonra birisi çıkıp bizim bilmediğiniz bir şey söylüyor ise o zaman biz de şunu söyleriz kurgulayalar içerisinde sen de mi vardın? Ve ikinci soru o zaman bir suçu vardır lütfen suçunu da söyle?” diye konuştu.