İddia: Mevlüt Uysal hukuksuz ihaleler için yargıya baskı yaptı

1,5 yıl İBB Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal’ın bağlantıları aracılığıyla HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etkisi altına aldığı ve hukuksuz özel ihaleler yaptırdığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifasının ardından seçilen Mevlüt Uysal’ın hukuksuz ihaleler için yargıya baskı yaptığı iddia edildi.

Yeni Şafak'ta yer alan haber, ‘Ankara kulislerine’ dayandırıldı. Haberde 1,5 yıl İBB Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal'ın unvanını ve hukukçu kimliğini kullanarak iş takipçiliği yaptığı, birçok bakanlık ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldığı, hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulunduğu, haksız menfaat ve kazanç sağladığı iddia edildi.

Haberde yer alan diğer iddialar arasında, Uysal'ın bazı şirketlere imtiyaz sağladığı, adrese teslim özel ihaleler yaptırdığı, yargıyı bazı kararları almaya zorladığı, bunun için devletin en üst düzey isimlerini kullandığı yer alıyor.

Haberde, "Uysal’a, İBB Başkanlığı görevini Ekrem İmamoğlu’na devrettikten sonra hiçbir siyasi görev verilmedi. Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Uysal’ın perde arkasından iş takipçiliği yapması AK Parti’de birçok çevreyi de rahatsız ediyor" ifadeleri kullanıldı.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal 2009 ve 2014 seçimlerinde AK Parti’den Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 2017'de Kadir Topbaş'ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı görevine 179 oyla seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın avukatlık bürosunun ortağı da olan Mevlüt Uysal, Madımak Katliamı Davası'nda yargılanan sanıkların da avukatlarından biriydi.

Aynı zamanda TÜRGEV Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Mevlüt Uysal, 1998 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın özel aracıyla Şişli’de karıştığı ve TRT ses sanatçısı Sevil Tanürek’in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturmada, Burak Erdoğan’ın suçsuz kalması için görevlendirilen hukukçular içinde yer almıştı. (HABER MERKEZİ)