İddia: HBO Max birçok çalışanını işten çıkartacak

HBO Max'te iptal edilen orijinal projelerin ardından, şirket çalışanlarının yüzde 70’inin işten çıkartılacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HBO Max, orijinal içerik üretimini büyük ölçüde azaltmaya karar verdi. Dünya genelinde en çok abonesi bulunan dijital yayın servisleri arasında yer alan platformun, Discovery+ ile gerçekleştirilen birleşme sırasında birçok çalışanıyla da yollarını ayırmaya hazırlandığı öne sürüldü. 

Kayıp Rıhtım'ın The Wrap’ten aktardığı habere göre, bir dizi HBO Max Originals yapımının platformdan kaldırıldığı ortaya çıktı. Haber, HBO Max’in senaryolu televizyon yapımları bölümünü tamamen ortadan kaldıracağını ve HBO’ya çekileceğini öne sürdü. Haberde ayrıca HBO Max geliştirme ekibinin yüzde 70’inin işten çıkarılacağı ve HBO’nun genel olarak daha az senaryolu dizi üreteceği iddia edildi.

Yazıda yer alan bir kaynaktan gelen yorumda, "Tek bildiğim HBO Max’i HBO’ya dönüştürüyorlar. Görünüşe göre artık HBO’nun devraldığı HBO Max senaryolu diziler iptal ediliyor. Bu yüzden genel olarak daha az senaryolu içerik göreceğiz" denildi. 

HANGİ YAPIMLAR KALDIRILDI?

Başrollerini Cole Sprouse ve Zach Braff’ın paylaştığı "Moonshot", Melissa McCarthy’nin oynadığı "Superintelligence", The Witches’ın 2020 versiyonu olan ve Seth Rogen’ın başrolde olduğu "An American Pickle", başrollerini Chiwetel Ejiofor ve Anne Hathaway’in paylaştığı "Locked Down" ve Lotfy Nathan’ın 2013 belgeseli "12 O’Clock Boys"a dayanan "Charm City Kings" HBO Max’ten kalkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, LeBron James ve Maverick Carter’ın 28 Temmuz’da HBO Max’te prömiyer yapması planlanan ancak yayınlanmayan "House Party", yeniden başlatılması da gösterim alamadan iptal edilen yapımlar arasında.

HBO MAX TÜRKİYE ORİJİNAL DİZİLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Bu yılın sonlarına doğru Türkiye'de yayın hayatına başlaması beklenen HBO Max Türkiye için de benzer bir karar alındı. Türkiye’de yayına girmeden önce bazı dizi hazırlıklarına başlayan platform, planladığı tüm yerli orijinal yapımları iptal etti.