İddia: Hatay İskenderun'da sağlıkçılar ağır hasarlı blokta çalışmaya zorlanıyor

Depremde bir bloğu yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri, ağır hasarlı B Blok için "oturulabilir" raporu verilerek 'çalışmaya zorlandıklarını' duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Depremin ağır hasar verdiği Hatay'ın İskenderun ilçesinde arama ve kurtarma çalışmaları 8'inci gününde devam ediyor. Yüzlerce binanın yıkıldığı kentte, İskenderun Devlet Hastanesi'nin A Blok'u yıkılırken, B Blok'u ise ağır hasar gördü. İskenderun Devlet Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, 'ağır hasarlı B Blok'ta çalışmaya zorlandıklarını' açıkladı.

'BU DURUMU TEKRAR YAŞAYIP ÖLMEK İSTEMİYORUZ'

Evrensel'in aktardığına göre duruma dair sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan sağlık emekçileri, ağır hasarlı B Blok'ta çalışmaya zorlandıklarını yazdı. İskenderun Devlet Hastanesi’nde nöbette olan meslektaşlarını enkaz altında kaybettiklerine değinen sağlıkçılar, paylaşımlarında, "Sağ kalan arkadaşlarımız var olan hastaların tahliyesinde canla başla çalışarak kendi canlarını tehlikeye atarak görev yaptılar. Hastanede olmayan ekip arkadaşlarımızın evleri yıkıldı. Yaralı kurtulanlar oldu. Çoğumuzun aileleri dağıldı ve yok oldu. Halihazırda bulunan B blok ek binasında çalıştırılmak üzere 'hemşire eksiğimiz var' denilerek çalışmaya çağrılıyoruz. Biz de istiyoruz çalışmayı hizmet etmeyi, ancak yaşadığımız ağır olay, kayıplarımız, psikolojik durumumuz buna el vermediği gibi B Blok'ta hasarlar mevcutken çalışacak hemşirelerin listesi istendi. Yaralılar ve 10 yaş altı çocuğu olanlar dışında herkes çalışacak dendi. Aynı durumu tekrar yaşayıp ölmek istemiyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)