İddia: Hasta tutukluya 13 gündür su verilmiyor

Sevk edildikten sonra hücreye alınan hasta tutuklu İsmail Tüzün’e 13 gündür su verilmediği iddia edildi. Tüzün'ün ailesi duyarlılık çağrısında bulundu.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nden istemi dışında Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen hasta tutuklu İsmail Tüzün, 13 gündür hücrede tutuluyor. Sevk sırasında çıplak arama ve ağız içi arama dayatmasını kabul etmediği için darp edilerek hücreye alınan İsmail Tüzün’ün su ihtiyacı da karşılanmıyor. 

20 yıldır cezaevinde tutulan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) 'hasta tutsaklar' listesinde yer alan Tüzün, ailesine yaşadığı ihlalle ilişkin bilgi verdi. Xwêbun gazetesinde yer alan habere göre, Tüzün idare ve ceza infaz koruma memurlarının dayatmasını kabul etmediği için 13 gündür hücrede tutulduğunu ve sadece 1 saat havalandırmaya çıkartıldığını aktardı. 24 saat gözetlendiğini dile getiren Tüzün, “Her saat başı gelip beni kontrol ediyorlar. Su vermiyorlar. İçme suyunu da ben kantinden satın alıyorum. Sürekli olarak hücreye baskın yapılarak kıyafetlerim dağıtılıyor. Cezaevi müdürü; ‘Bu senin son noktandır. Buradan öteye gidebileceğin bir yer yok.’ Sürekli baskı uyguluyorlar” dedi. 

Tüzün ailesi aracılığıyla kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. 

(HABER MERKEZİ)