İddia: Eski ülkü ocakları başkanları seçime yönelik kararlar aldılar

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, mafya-devlet ilişkilerini derlediği yazısında MHP'den kopan Ülkücü Tavır hareketinin seçim planlarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, dünyadan ve Türkiye'den örneklerle mafya devlet ilişkilerinin tarihini derlediği yazısında, özel olarak MHP'nin mafya ile ilişkilerine değindi. Bahçeli'nin genel başkan olunca mafya ile ilişkileri kestiğini ancak sonrasında Alaattin Çakıcı ile bu ilişkilerin yeniden kurulduğunu anlatan Bozkurt, bu ilişkilerden dolayı parti yönetimine tepkili eski Ülkü Ocakları başkanlarından oluşan Ülkücü Tavır hareketinin seçim planlarını yazdı. 

Sedat Bozkurt'un "Devlet mafya sever" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Çakıcı dahil mafya liderlerinin tamamına yakınının ülkücü hareket geçmişi ve cezaevi deneyimi var. Buradaki en önemli etkenin devlet ile kurdukları ilişki ya da devletten yana aldıkları pozisyon veya tam tersi devletin bunların önünü açması olabilir. Ortaya çıkan bilgiler hepsini doğrular nitelikte.

Devlet Bahçeli MHP genel başkanı olunca bu mafyatik figürlerin tamamıyla MHP’nin bağını kesti. Uzun süre de bu mesafeyi korudu. Sonra hem MHP’nin politik hattında çok radikal bir değişiklik oldu hem de bu mafyatik isimlerle kopan ilişkilerde. Bu dönem eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un da Bahçeli ile yakın çalışmaya başladığı söylendi ve bu iddia da bu ana kadar yalanlanmadı. Bir dönem öncesinde Bahçeli’yi ağır eleştiren Çakıcı için infaz yasası değiştirildi ve Çakıcı ile samimi fotoğraf kareleri paylaşılmaya başlandı.

(...)

MHP’nin ortaya çıkan fotoğrafından hoşnut olmayanlar da var. Bunların başında ihraç edilen ya da istifa eden eski Ülkü Ocakları başkanları geliyor. İtirazları bu isimlere değil, hepsiyle halen iyi arkadaşlar, parti yönetimine. Ülkücü Tavır adıyla hareket eden başkanlar geçtiğimiz günlerde yeniden bir araya geldiler ve bazı kararlar aldılar. Seçim döneminde MHP, önlerinde eleştiri için hedef olmayacak, hedeflerinde Erdoğan olacak. Millet ittifakının adayını bekleyecekler. Destekleyebilecekleri aday açıklanırsa sahaya inerek il il, ilçe ilçe organize olarak toplantılar yapacaklar. Bunun da MHP’nin olmasa bile, Erdoğan’ın oylarını birkaç puan etkileyeceğini hesaplamak yanlış olmaz…" (YAZININ TAMAMI)