İddia: Elazığ'da AK Partili belediye başkanı büro personelini çöpe gönderdi

Elazığ'ın Maden ilçesindeki seçimleri kazanarak AK Parti'den belediye başkanı olan Musa Orhan'ın önceki dönemde işe giren büro personelini temizlik işlerine verdiği öne sürüldü.

Elazığ'ın maden ilçesi. (Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan AK Partili Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın mazbatasını alır almaz ilk icraatının, eski belediye başkanı Orhan Yavuz tarafından işe alınan personeli çöp işlerine gönderdiği ileri sürüldü.

Musa Orhan'ın önceki dönem belediye başkanı Orhan Yavuz tarafından işe alınan yaklaşık 30 kadar işçiyi, çöp işlerine gönderilerek istifaya zorlandığı iddia ediliyor.

'BÖYLE YAPARAK ÜZERİMİZDE BASKI OLUŞTURMAK İSTİYOR'

AK Parti Maden Belediye Başkanı Musa Orhan mazbatasını aldı. Mazbatasını alır almaz ilk icraati, bir önceki belediye başkanının işe aldığı personeli, çöp ve temizlik işine vermek oldu. İşçiler, belediye başkanının seçimi kazanmak için bir çok kişiye iş sözü verdiğini, bu yolla mevcut personeli yıldırarak istifaya zorladığını iddia ediyor. 

2023 yılında büro personeli olarak belediyede işe alınan E.T., personel çöp işlerine verilmekten rahatsız olduğunu söyledi: "Bir önceki dönem belediye başkanı olan Orhan Yavuz döneminde belediyede çalışmaya başladım. Belediyenin bütçesinden finanse edilen taşeron işçileriz. Dolayısıyla bütçede bize ayrılan bir ödenek var. Bizi işten çıkaramıyor. Böyle yaparak üzerimizde bir baskı oluşturmak ve yıldırmak istiyor. Bazı arkadaşlarımız işten ayrılmayı düşünüyor. Bizlere belediye içerisinde çöp toplama ve temizlik işleri verildi. Hatta bazı arkadaşlarımıza eşekle çöp toplama işi verildi. Maden dağlık bir yer. Araç girmeyen yerlerde eşekle çöpler toplanıyor. Bu işi yapamayacak durumda olan arkadaşlarımız var. Yaklaşık 30 kişiyiz."